Æblecrumble Æblecrumble Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den lækreste dessert med æbler. En æblebund toppet med crunch af mandler, marcipan, havregryn, kanel osv. En dessert du bare må prøve. Ingrediensliste Æblecrumble 4 stk. æble 70 g. hvedemel 100 g. marcipan 75 g. smør 30 g. havregryn 70 g. sukker 60 g. mandler 2 tsk. stødt kanel Flødefraiche 2,5 dl. piskefløde 1 tsk. vaniljesukker 1 spsk. flormelis 2 spsk. creme fraiche Fremgangsmåde Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Skræl æbler og skær i tynde både eller tern. Placer dem i et tærtefad eller ovnfast fad. Bland hvedemel, revet marcipan, smør, havregryn og sukker i en skål med fingrene. Ælt dejen godt, så dejen begynder at samle sig i små klumper. Fordel smuldredejen over æblerne. Hak mandler groft eller brug mandelsplitter og fordel dem ovenpå. Drys til sidst med kanel. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Imens piskes fløde let i en skål med vaniljesukker og flormelis. Når fløden er pisket vendes creme fraiche i. Server kagen lun med flødefraichen til. Bedøm denne ret Opskrift på æblecrumble Her får du en lækker opskrift på æblecrumble eller smuldrekage med sprød crunch på toppen. Vi elsker nemme desserter som denne, da den er hurtig at bikse sammen og kan laves i forvejen og blot kort lunes inden servering. Så har du nogle æbler du skal have brugt, så er denne dessert god at lave. Lav kagen om formiddagen og lun den igen til gæsterne om aftenen. Den er god at servere med vaniljeis, men hvis du ønsker en mere let creme dertil kan du lave vores flødefraiche. Flødefraichen er frisk fordi det er en syrlig let flødeskum med et strejf af vanilje. Har du flere æbler du skal have brugt? Prøv vores opskrift på æbleboller. Æble smuldrekage Smuldredejen som fungerer som crunch på toppen er det bedste ved denne kage. Vi elsker det sprøde fra mandlerne, kryddersmagen fra kanelen og det søde fra marcipanen. Det fungerer super godt til den søde æblesmag. Æble crumble med marcipan En god æblecrumble skal selvfølgelig indeholde marcipan. Det giver altså bare den bedste crumble, hvis du spørger os. Det er samtidig en super måde at få brugt eventuelle rester af marcipan på, hvis du har det. Derudover tilsætter vi også havregryn til vores smuldrekage, da det også bidrager til en god konsistens. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.