Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Søde sager / Hjemmelavet is / Sorbet
Her finder du alle vores opskrifter på hjemmelavet sorbetis. Sorbet is er is, som er lavet uden fløde og mælk. Den laves typisk på en saft eller pure. Selvom sorbetis minder mere om sodavandsis, så kan du stadig lave den cremet og lækker. Her har vi samlet vores bedste sorbet is opskrifter.
Sorbet is er en isvariant, som er lavet på en sukkerlage som blandes med frugtpure, saft eller andet i den stil. Det er en is, som er lavet uden fløde og mælk. Det er en is, som er vandbaseret, så derfor kræver det også, at man har en ismaskine for at få de bedste resultater. Ellers risikerer du, at isen krystalliserer. Har du derimod en ismaskine, så kan du lave en cremet og lækker sorbet, som smelter på tungen. Når man først har styr på teknikken bag, så er der ingen grænser for de sorbetisvarianter, som du kan lave. Det kunne være en citronsorbet, mangosorbet, hindbærsorbet og mange flere.
Server din sorbetis som dessert eller som en lille snack i den varme sommer. Hvis man har lavet en tre retters menu, som måske har været lidt tung i det, så er det skønt at slutte aftenen af med en dessert, som er frisk og lækker i smagen. Sorbet er nemlig heller ikke så tung en dessert. Den ligger let i maven og man har altid plads til lidt sorbetis. Det er uden tvivl en dessert, som vil falde i god jord hos familie og gæster.
Vi har her samlet alle vores bedste opskrifter på sorbet is og vi tilføjer også hele tiden nye opskrifter. Vi har lavet klassiske opskrifter som citronsorbet, men også anderledes varianter som champagnesorbet. Man kan stort set alle sorbet is ud af alle slags safter og bær. Basen består nemlig af en sukkerlage, som koges op af sukker og vand. Den blandes så med enten din saft eller kompot. Det hele køres på ismaskine. Tricket bag en cremet sorbet er, at vi ofte lige tilføjer en pisket æggehvide, når den køres på ismaskinen. På den måde bliver den ekstra cremet og smelter på tungen. Du kan også gode udelade æggehviden, men vi synes, at det lige bliver en tand bedre med den i. Så minder den også om de sorbetvarianter, som du kan købe i diverse kendte ishuse.
Det er hverken svært eller dyrt at lave hjemmelavet sorbet. I forhold til flødeis, hvor der bruges mælk og piskefløde, så laves sorbet på vand. Det er derfor billigere at lave sorbetis end flødeis. Det er også en smagssag hvad man bedst kan lide. En sorbet er typisk mere frisk i det end en flødeis og også knap så tung. Vi kan godt lige en kombination og det afhænger også lidt af dagen. En varm sommerdag, der synes vi sorbet er bedst. Men skal det bruges som dessert, så kan vi også godt lide en god flødeis.
Vi anbefaler ikke at lave sorbet uden ismaskine. Da vandindholdet er højt, så er det en is, som nemt krystalliserer. Derfor får du det bedste resultat med en ismaskine, som kan nedbryde iskrystallerne.
Sorbet is består af en sukkerlage, som blandes med saft eller kompot. Det hele køres på ismaskine og så har du en hjemmelavet sorbet.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.