Limesorbet Limesorbet Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en frisk og lækker limesorbet lavet på kun få ingredienser. En smagfuld limesorbetis, som er let at lave. Ingrediensliste Limesorbet 3 dl. vand 300 g. sukker 1,5 dl. limesaft 1 stk. æggehvide 30 g. flormelis Myntesukker 45 g. sukker 1 håndfuld frisk mynte Fremgangsmåde Limesorbet Kog vand og sukker op, så du får en sukkersirup. Når sukkeret er opløst, så er den klar. Tag den af varmen. Tilsæt limesaft (og evt. revet skal) til sukkersiruppen. Smag evt. til med mere sukker alt efter hvor sød den skal være. Lad blandingen køle af. Pisk æggehvide med en elpisker til den er stiv. Tilsæt flormelis og pisk indtil du har en fast marengs. Bland marengs med din limebase (marengsen vil flyde ovenpå, det gør ikke noget). Kom hele blandingen i en ismaskine og kør den til, at den er fast og cremet (vi kørte den i ca. 45-60 minutter). Hæld blandingen over i en beholder og sæt i fryseren et par timer. Myntesukker Kom frisk mynte og sukker op i en minihakker (du kan også hakke mynte rigtig fint med en kniv og herefter blande det godt med sukker). Kør det i minihakkeren til mynten er blendet sammen med sukkeret. Anret limesorbet i skåle eller glas med en is-ske. Drys med myntesukker og pynt evt. med frisk mynte. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på limesorbet En frisk og lækker limesorbet, som er cremet og fyldt med smag. Den dejligste hjemmelavede sorbetis, som er lavet på friskpresset limesaft. Isen er lavet på ismaskine, da man får det bedste resultat ift. sorbet-is med en ismaskine. Sorbet-is består nemlig af en stor mængde vand og hvis man ikke bruger ismaskine, så krystalliserer den og bliver ikke lige så cremet og lækker. Et andet trick er, at vi lige har tilføjet en pisket æggehvide, inden den bliver kørt på ismaskinen. Det gør den super cremet. Det lækre ved den her limesorbet er, at den er virkelig frisk. Hvis man ikke er til desserter, som er alt for søde, så er den her lige noget for dig. Sådan en varm sommerdag, der passer den altså perfekt ind. Eller hvis du har serveret en lidt tung menu for dine gæster, så ville den her være det perfekte punktum. LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores opskrifter på hjemmelavet sorbet-is Sorbet af limefrugt Vi har lavet sorbeten af friske limes. Vi har til 1,5 dl. saft brugt ca. 8-10 limes. Der er så stor forskel på hvor meget saft der er i dem og hvor store der er. Det er også derfor, at vi har skrevet mængden af saft, så du får det bedste resultat. Udover limesorbeten, så har vi også drysset den med lidt myntesukker. Det giver sådan lidt en mojito-vibe over isen, som bare er super lækkert. En fantastisk kombination, som du bare må prøve! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.