Her finder du alle vores opskrifter på blinis. Blinis pandekager, som er toppet med lækkert fyld i form af fisk, skaldyr, kylling og så har vi også nogle kødfrie og vegetariske blinis opskrifter. De er geniale som en lille kanape, tapas eller forret. De små pandekager stammer oprindeligt fra Rusland og spises typisk som forret. Vi elsker at servere dem til en festlig anledning, hvor det ser så overdådigt ud at anrette et fad med mange små blinispandekager. De egner sig også perfekt til et større tapasbord eller en buffet med mange små anretninger.

Blinis

Her finder du alle vores opskrifter på nemme og lækre blinis. Blinispandekager som er toppet med fyld i form af kyllingesalat, rejesalat, laks osv. Blinis er gode til tapas, som forret, snack eller appetizer til nytår. De kan laves i så mange forskellige varianter og så er de nemme at lave.

Vi serverer ofte blinis som en forret. De små blinispandekager kan laves før og blot lunes eller serveres kolde. Så toppes de med fyld og man kan pynte dem flot af. Så har du en nem og virkelig god forret, som plejer falde i de flestes smag.

Vi fandt faktisk ud af, at selve ordet blinis stammer fra Rusland. ”Blinien” er en salt pandekage, som fremstilles af boghvede og hvede. Vi har dog i vores opskrifter kun brugt hvedemel, da vi bedst kan lide smagen af det og så er det også sværere at få fat i boghvedemel. Men selvom de ikke indeholder boghvedemel, så smager de godt. Det er en lille pandekage, som toppes med alverdens fyld og toppings. De både smager godt og er en fryd for øjet.

Blinispandekager

Blinispandekagerne laves af en pandekagedej, som typisk laves på hvedemel og boghvede. Men som sagt, så har vi blot lavet dem på hvedemel, da vi bedre kan lide smagen af det. Du kan lave dem på en almindelige stegepande eller du kan købe en speciel blinispande eller pandekagepande. Det kan hjælpe med at holde formen på dem, men vi har nu ingen problemer på en almindelig stegepande. Det handler bare om at komme dejen på med en ske, så du bedre kan styre mængden af dej, som kommes på panden. Så er det altså en leg at skulle lave en stor portion.

Toppings til blinis

Man kan toppe blinis med et væld af toppings. Det kunne være rejesalat, hønsesalat, stegt kylling, skinke og meget mere. Vores favoritter er med kyllingesalat og sprød serranoskinke. Det smager så godt og er samtidig nemt at lave.

Blinis til tapas

Til tapas er blinis et oplagt valg. Lav et fad med små blinis med forskelligt fyld. Det vil vække begejstring ved dine gæster, da det både smager godt og ser virkelig godt ud. Vi serverer ofte blinis til vores tapasanretninger. Det er en nem tapas, som kan forberedes på forhånd og så kan den serveres kold.

Blinis som forret

Du kan også bruge blinispandekagerne til en forret. Du kan lave en forret med én slags eller du kan lave en forret, hvor du laver nogle forskellige blinis. Det er også en forret, som er nem at lave uden fisk. Mange forretter indeholder fisk og vi får ofte forespørgsler på ideer til forretter uden. Så her er blinispandekager altså en god ide. Top dem med kyllingesalat eller sprød skinke, så har du en god og nem forret.

Kan jeg lave blinispandekager før?

Ja, det kan du sagtens. Frys dem ned i en pose. Inden brug kan de tøes op og lunes eller serveres kolde og optøet. De smager godt både lune og kolde.

Hvad kan jeg komme ovenpå blinis?

Rejesalat, hønsesalat, sprød skinke, ostecreme, kaviar, stenbiderrogn. Mulighederne er mange.