Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Tapas / Blinis
Her finder du alle vores opskrifter på blinis. Blinis pandekager, som er toppet med lækkert fyld i form af fisk, skaldyr, kylling og så har vi også nogle kødfrie og vegetariske blinis opskrifter. De er geniale som en lille kanape, tapas eller forret. De små pandekager stammer oprindeligt fra Rusland og spises typisk som forret. Vi elsker at servere dem til en festlig anledning, hvor det ser så overdådigt ud at anrette et fad med mange små blinispandekager. De egner sig også perfekt til et større tapasbord eller en buffet med mange små anretninger.
Her finder du alle vores opskrifter på nemme og lækre blinis. Blinispandekager som er toppet med fyld i form af kyllingesalat, rejesalat, laks osv. Blinis er gode til tapas, som forret, snack eller appetizer til nytår. De kan laves i så mange forskellige varianter og så er de nemme at lave.
Vi serverer ofte blinis som en forret. De små blinispandekager kan laves før og blot lunes eller serveres kolde. Så toppes de med fyld og man kan pynte dem flot af. Så har du en nem og virkelig god forret, som plejer falde i de flestes smag.
Vi fandt faktisk ud af, at selve ordet blinis stammer fra Rusland. ”Blinien” er en salt pandekage, som fremstilles af boghvede og hvede. Vi har dog i vores opskrifter kun brugt hvedemel, da vi bedst kan lide smagen af det og så er det også sværere at få fat i boghvedemel. Men selvom de ikke indeholder boghvedemel, så smager de godt. Det er en lille pandekage, som toppes med alverdens fyld og toppings. De både smager godt og er en fryd for øjet.
Blinispandekagerne laves af en pandekagedej, som typisk laves på hvedemel og boghvede. Men som sagt, så har vi blot lavet dem på hvedemel, da vi bedre kan lide smagen af det. Du kan lave dem på en almindelige stegepande eller du kan købe en speciel blinispande eller pandekagepande. Det kan hjælpe med at holde formen på dem, men vi har nu ingen problemer på en almindelig stegepande. Det handler bare om at komme dejen på med en ske, så du bedre kan styre mængden af dej, som kommes på panden. Så er det altså en leg at skulle lave en stor portion.
Man kan toppe blinis med et væld af toppings. Det kunne være rejesalat, hønsesalat, stegt kylling, skinke og meget mere. Vores favoritter er med kyllingesalat og sprød serranoskinke. Det smager så godt og er samtidig nemt at lave.
Til tapas er blinis et oplagt valg. Lav et fad med små blinis med forskelligt fyld. Det vil vække begejstring ved dine gæster, da det både smager godt og ser virkelig godt ud. Vi serverer ofte blinis til vores tapasanretninger. Det er en nem tapas, som kan forberedes på forhånd og så kan den serveres kold.
Du kan også bruge blinispandekagerne til en forret. Du kan lave en forret med én slags eller du kan lave en forret, hvor du laver nogle forskellige blinis. Det er også en forret, som er nem at lave uden fisk. Mange forretter indeholder fisk og vi får ofte forespørgsler på ideer til forretter uden. Så her er blinispandekager altså en god ide. Top dem med kyllingesalat eller sprød skinke, så har du en god og nem forret.
Ja, det kan du sagtens. Frys dem ned i en pose. Inden brug kan de tøes op og lunes eller serveres kolde og optøet. De smager godt både lune og kolde.
Rejesalat, hønsesalat, sprød skinke, ostecreme, kaviar, stenbiderrogn. Mulighederne er mange.
Hvad er de grundlæggende ingredienser til blinis? Det er mel, boghvedemel, æg, mælk, salt og bagepulver og nogle gange lidt sukker.
Kan jeg lave blinis uden boghvedemel? Ja, vi laver faktisk vores blinis uden boghvedemel, da det godt kan være svært at få fat i.
Hvilken type mel kan erstatte boghvedemel? Almindeligt hvedemel.
Er det nødvendigt at bruge gær, eller kan jeg bruge bagepulver? Vi bruger bagepulver.
Kan jeg lave blinis uden mælk? Så skal du bruge flere æg, men det vil også påvirke smagen. Hvis du vil lave blinis uden mælk, så kan du erstatte med havredrik, risdrik eller lignende.
Hvilken type mælk er bedst til blinis? Du kan bruge minimælk, letmælk og sødmælk.
Kan jeg bruge yoghurt i stedet for mælk? Nej, vi vil anbefale mælk.
Skal jeg bruge æg til blinis? Ja.
Kan jeg tilsætte krydderier for ekstra smag? Ja, sagtens.
Kan jeg lave en glutenfri version af blinis? Ja, så skal du bruge glutenfrit mel.
Skal blinisdejen hæve før stegning? Nej, men den har godt af at stå og trække lidt, så dejen samler sig.
Kan jeg lave blinis i en almindelig pande? Ja, sagtens.
Skal jeg bruge en blinispande, eller kan jeg bruge en almindelig stegepande? Du behøves ikke at bruge en blinispande. Du kan sagtens bruge en almindelig stegepande.
Hvordan undgår jeg, at blinisene hænger fast på panden? Sørg for at panden er varmet godt op før brug og steg i lidt smør eller olie.
Er det nødvendigt at bruge olie eller smør til stegning? Hvis du ikke har en god slip-let pande, så ja.
Hvor lang tid tager det at stege blinis? Et par minutter.
Hvordan ved jeg, hvornår blinisene skal vendes? Når dejen begynder at være fast og der kommer små ”huller” i. Det er en indikation på, at den er færdigbagt.
Kan jeg lave blinis i ovnen? Nej ikke blinis.
Hvad er den traditionelle størrelse på blinis? Omkring 6-8 cm. I diameter.
Kan jeg lave større blinis som en hel pandekage? Ja, sagtens.
Hvordan får jeg en jævn, rund form på blinisene? Brug en spiseske til at fordele dejen, så kan du nemmere styre formen.
Skal blinisene være tykke eller tynde? Tykke.
Kan jeg lave mini-blinis til appetizers? Ja, de kan toppes med præcis det fyld, som du har lyst til. En klassisk blinis er med creme fraiche, stenbiderrogn, purløg og rødløg.
Hvordan får jeg blinisene luftige og lette? Pisk ikke for meget i dejen og rør kun lige sammen til at dejen er ensartet.
Hvordan får jeg en sprød kant på blinisene? Steg i smør.
Hvad gør jeg, hvis blinisene bliver for tykke? Tilsæt lidt ekstra mælk til dejen.
Hvordan kan jeg få blinisene til at smage lidt sødere? Tilsæt sukker.
Kan jeg lave blinis mere neutrale, så de passer til sødt fyld? Undlad at bruge sukker eller brug mindre sukker.
Hvorfor hæver mine blinis ikke under stegning? Tilsæt bagepulver til dejen.
Hvad gør jeg, hvis dejen er for tynd? Tilsæt lidt ekstra hvedemel, så dejen bliver tykkere. Der kan være forskel på hvor store æggene er.
Hvordan undgår jeg, at blinisene bliver for tørre? Steg i smør.
Hvad gør jeg, hvis blinisene bliver for klæbrige indeni? Så lyder det som om, at de ikke er færdigbagte.
Hvorfor falder blinisene fra hinanden under stegning? Du har nok vendt dem for hurtigt. Sørg for at de er helt gennembagte, inden de vendes, så holder de bedre formen.
Hvordan undgår jeg, at blinisene får en bitter smag? Boghvede har en karakteristisk smag. Erstat med hvedemel i stedet.
Kan jeg lave blinisdejen dagen før? Nej, eller så skal du i hvert fald vente med at tilføje bagepulver til lige inden stegning.
Hvor længe kan færdigstegte blinis holde sig friske? Et par dage. Ellers frys dem ned.
Kan jeg fryse blinis? Ja sagtens.
Hvordan genopvarmer jeg blinis bedst? I et fad med stanniol over i ovnen.
Hvad serveres traditionelt sammen med blinis? Creme fraiche, stenbiderrogn, purløg og rødløg. Eller med kaviar eller laks.
Hvordan serverer jeg blinis som en del af en forret? Anret et par blinis med fyld på en tallerken.
Kan blinis bruges som tilbehør til suppe eller salat? Det vil vi umiddelbart ikke selv.
Er blinis velegnede til både søde og salte toppings? Ja, det er de.
Kan jeg tilføje krydderurter eller grøntsager til dejen? Sagtens. Prøv at tilføje finthakkede krydderurter til dejen.
Hvordan kan jeg lave blinis med smag af hvidløg eller løg? Tilføj løgpulver eller hvidløgspulver til dejen. Du kan også tilføje finthakket løg eller hvidløg for en mere frisk smag.
Kan jeg lave blinis med forskellige melsorter for variation? Ja, sagtens.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.