Blinis med lakserilette

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på blinis med hjemmelavet lakserilette. Pynt med hakket purløg eller frisk dild. De er så gode som en let forret eller appetizer. De er også fine til tapas. Du kan toppe dem med lige præcis det fyld du har lyst til.

Ingrediensliste

  • Blinis

  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 0,5 dl. mælk
  • Lakserilette

  • 200 g. varmrøget laks
  • 0,5 bundt frisk dild
  • 0,5 bundt purløg
  • 0,5 stk. rødløg
  • 3 spsk. creme fraiche
  • salt/peber
  • 0,5 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Hak dild og purløg fint. Skær rødløg i små fine tern.
  5. Smuldr laksen i en skål og tilsæt creme fraiche og citronsaft.
  6. Rør dild, purløg og løg i laksen. Smag til med salt og peber.
  7. Anret blinis med lakseriletten og pynt evt. små radiser skåret i tynde skiver og lidt frisk dild.
  8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på blinis med lakserilette

En super nem og lækker opskrift på hjemmelavede blinis med lakserilette. Blinis er så fine som en nem forret, som en appetizer eller som en del af et større tapasbord. Vi ved godt, at man normalt laver blinis med boghvedemel, men vi laver dem altså udelukkende med hvedemel, da vi synes det smager bedst.

Oven på vores blinis har vi rørt en lækker lakserilette af varmrøget laks, creme fraiche og friske krydderurter. Vi elsker lakserilette, da det er så nemt at lave og så smager det virkelig skønt på blinis, på sprøde rugbrødschips eller til ristet brød.

LÆS OGSÅ: Blinis med hønsesalat

Blinis med lakserilette

Blinis med laks

Vi laver ofte blinis, når vi inviterer veninderne på tapas. Det er altid et stort hit. Du kan også lave blinis med koldrøget laks, hvis du er mere til det. Men uanset, så synes vi virkelig, at du skal prøve denne udgave med varmrøget laks. Du får virkelig den lækreste lille appetizer. 

Vi laver ofte et stort tapasbord med blandt andet blinis, lækkert pålæg, grøntsagsstænger, saltede snacks og masser af lækre dip og dyppelser. Det er, for os, den perfekte fredags- eller lørdagsmenu, da det bare er så hyggeligt et måltid.

Kan jeg lave blinis i forvejen?

Jep, sagtens. De kan nemlig laves i forvejen og serveres kolde. Så skal de blot toppes med fyld og pynt, inden de serveres. Det er dejlig nemt og gør, at man ikke stresser, når man skal lave maden.

Kan jeg lave lakseriletten på forhånd?

Jep, det kan du også sagtens. Rør den sammen dagen før og pak den godt ned og sæt den på køl. Dagen efter rører du den lige op igen. Hvis den virker lidt for tør, så kan du tilsætte lidt mere creme fraiche.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar