Osteboller med squash og skinke Osteboller med squash og skinke Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer og 10 minutter Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på lækre og nemme osteboller med squash og skinke. Madpakkeboller lavet med cheddar, skinketern og revet squash. Ingrediensliste Osteboller med squash og skinke 100 g. smør 2,75 dl. vand 1 dl. naturel yoghurt 30 g. gær 1 spsk. sukker 1,5 tsk. salt 700 g. hvedemel 2 stk. æg 200 g. squash 150 g. skinketern 150 g. cheddar Til pensling 1 stk. æg Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Smelt smørret i en gryde over lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i. Kom blandingen i en skål eller i din røremaskine. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt sukker og salt. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen virker for våd, men den skal være klistret. Dæk dejen med et viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time. Riv squash på et rivejern. Klem så meget ud af væsken du kan. Riv også cheddar groft på et rivejern eller skær ud i små tern. Slå dejen ned. Tilsæt æg, skinketern og revet squash og cheddar. Ælt dejen kort sammen med hænderne (gør evt. hænderne våde, så undgår du, at dejen klistrer alt for meget). Lav 12 klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel dem med et par centimeters mellemrum. Lad bollerne efterhæve imens ovnen varmer op. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem derefter i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, alt afhængig af hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8-10 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på osteboller med squash og skinke Her får du opskriften på de lækreste osteboller med squash og skinke. Bløde, hvedeboller, som er fyldt med revet cheddar, skinketern og revet squash. De er så gode som madpakkeboller, som en bidebolle eller bare som en lille eftermiddagssnack. Vores drenge elsker dem i hvert fald og så er de geniale, fordi de også sagtens kan nydes kolde. Vi bager ofte en stor portion og så fryser vi dem blot ned. Så er de nemme at tage op til madpakke, skovtur eller andet. De er lavet på en simpel gærdej, hvor der er kommet lidt yoghurt i. Yoghurten gør dem ekstra bløde, men har du ikke yoghurt, så kan du også bruge skyr, creme fraiche eller et andet surmælksprodukt. Og i stedet for squash, så kan du også bruge revet gulerod eller en blanding. Lige nu er squash bare i sæson, så det skulle vi selvfølgelig udnytte. LÆS OGSÅ: Se flere ideer til madpakken her Madpakkeboller med skinke og ost De her osteboller er oplagte som madpakkeboller. Det er en meget mild bolle, som ikke har en kraftig smag. Vi har brugt skinketern, men man kan også bruge kyllingetern, pølser skåret i små stykker eller pepperoni. Brug det, som dine børn eller du bedst kan lide. Vi har desuden også puttet ost i, i form af cheddar. Vi synes cheddar smager så godt, men du kan også sagtens bruge mozzarella eller en anden ost, som rives og kommes i. Kan de fryses? Ja, de kan sagtens fryses. Vi fryser dem ned, når de lige er kølet en smule af, efter de er bagt. Så kan de nydes kolde eller man kan lune dem igen efter optøning. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hvad er årsagen til, at æggene først skal i, når dejen har hævet? Altså sammen med skinke, squash mv. Svar
Hej, Det gør bollerne super bløde og så “pensler” det dem også, så man ikke behøves at gøre det efter 🙂 Kh Svar
Hej Marie, Ja, den er slet ikke fast som en “almindelig” bolledej. Man skal nærmere sætte klatter ovenpå hinanden på en bradepande 🙂 Men dejen skal heller ikke være helt flydende. Er den det, så tilsæt lidt ekstra mel. Kh Svar
Jeg er vild med bollerne. De er perfekte madpakkeboller. Men… jeg bruger kun 500-550 gr mel. Ellers bliver dejen alt for tør. Svar
Hej Lisbeth, Så fint, at du bare selv mærker dig frem på dejen. Der kan være stor forskel på mærker af mel, om man rører på røremaskine, størrelsen på æg osv. 🙂 Kh Svar