Påske mazarinkage Påske mazarinkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en påske mazarinkage med cheesecakefyld på toppen. En saftig mazarinkage med citron og vaniljefyld. Ingrediensliste Mazarinbund 200 g. marcipan 200 g. sukker 100 g. smør 1 knivspids salt 1 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 90 g. hvedemel 3 spsk. citronsaft Cheesecakefyld 200 g. naturel flødeost 3 stk. husblas 50 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 3 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft Fremgangsmåde Mazarinbund Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Riv marcipan groft. Pisk blødt smør med sukker, vaniljesukker, salt og marcipan med en elpisker, indtil det er lyst og luftigt. (det tager ca. 5 minutter). Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt i. Vej hvedemel af og sigt det i. Vend det godt rundt, så du ingen klumper har. Vend også citronsaft i. Hæld dejen i en smurt springform (Ø21 cm). Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Når kagen er færdigbagt, så tages den ud af ovnen. Lad den køle helt af. Cheesecakefyld Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk flormelis, vaniljesukker og flødeost sammen, så der ingen klumper er. Pisk din fløde til en let flødeskum. Vend den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen, så du ingen klumper har. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din mazarinbund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten). Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad. Pynt evt. med chokoladepåskeæg og citronmelisse. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på påske mazarinkage En lækker og nem påske mazarinkage med cheesecakefyld på toppen. Den er pyntet med små chokoladepåskeæg og lidt friske bær, men det kan også sagtens udelades. Kagen består af to lag. Det nederste lag er en saftig mazarinkage med citron, som på ingen måde er tør. Den er toppet med cheesecakefyld lavet på naturel flødeost og fløde. Påsketiden er sådan en dejlig tid og eftersom vi har haft Mummum i mange år efterhånden, så er der også kommet mange påskekager til. Vi elsker at eksperimentere med nye varianter hvert år. Til stor glæde for vores gæster, da de elsker at være forsøgspersoner. I år er det blevet til denne påskemazarinkage, hvor vi har kommet citron i. En slags luksus citronkage, som møder mazarin, og som møder cheesecake. Den dejligste kombination. LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores påskekager Mazarinkage med citron En mazarinkage eller marcipankage kan godt være lidt tung i det. Når man derimod kommer lidt citron i, så den får noget syrlighed, så bliver den knap så tung i det. Den bliver mere frisk, hvilket vi synes er så lækkert. Vi håber også, at I kan fornemme hvor saftig den mazarin er. Virkelig perfekt konsistens, hvis du spørger os. Hvis du derimod ikke er så meget til citron, så kan det udelades og du kan erstatte med mælk. Ellers kan du også erstatte med appelsin, hvis det skal være en appelsinmazarin. Det smager virkelig også godt! Prikken over i’et på denne kage er desuden, at den bliver pyntet med små påskeæg og lidt friske bær. Så har du en overdådig og virkelig god kage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej, Det er en del marcipan der skal bruges, så det vil ikke direkte kunne erstattes – vi har ikke prøvet desværre 🙂 Kh Svar
Hej Mille, Hvordan for tyk – er fløden pisket for hårdt? Du kan evt. fortynde med piskefløde der ikke er pisket eller lidt citronsaft 🙂 Kh Svar