Pad thai med kylling Pad thai med kylling Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en autentisk, asiatisk Pad Thai med kylling og pad thai sauce. En lækker og nem opskrift på stegte nudler med kylling. Ingrediensliste Pad thai sauce 30 g. tamarind 2 spsk. fiskesauce 3 spsk. lys sirup Pad thai 300 g. kyllingebryst 1 stk. løg 1 stk. rødløg 3 fed hvidløg 2 cm. frisk ingefær 100 g. hvidkål 2 stk. æg 200 g. risnudler 75 g. bønnespirer 1 stk. lime 50 g. saltede peanuts Fremgangsmåde Rør pad thai saucen sammen. Hvis du ikke kan få fat i tamarind paste, så kan du erstatte med limesaft. Rør den sammen og sæt til side. Skær kylling i strimler eller tern. Skær løg i tynde både. Hak hvidløg og ingefær fint. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Skyl dem i koldt vand. Varm en wok eller pande op med olie på. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det sautere til grøntsagerne bliver bløde. Tilsæt kylling. Lad det stege til det har fået farve over det hele. Tilsæt hvidkål. Vend godt rundt. Lav et hul i midten. Kom evt. lidt olie i. Slå æg ud i miden. Pisk eller rør dem sammen til de lige får lov til at sætte sig. Vend herefter det hele godt rundt. Tilsæt til sidst nudlerne og halvdelen af saucen (så kan du nemt selv justere til med mængden af sauce). Smag til med salt. Skyl bønnespirer. Skær lime i både. Hak peanuts. Server din pad thai med bønnespirer, hakkede peanuts og lime ved siden af. Du kan også pynte med lidt frisk koriander eller persille. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pad thai med kylling Pad thai er en thailandsk street food ret, som består af stegte nudler vendt i en lækker pad thai sauce. Vi har valgt at lave vores pad thai med kylling, men den kan også laves med eksempelvis rejer. Det er en nem, asiatisk ret, hvor der virkelig er smæk på smagen! Så hvis du savner Thailand eller blot har lyst til at prøve en ny ret, så synes vi helt sikkert, at du skal give den her ret et skud. Selve saucen til retten er lavet på noget, der hedder tamarind. Tamarind er sådan en bønnelignende frugt, som oprindeligt stammer fra Afrika. Den bliver lavet til sådan en paste, som har sådan en syrlig/sød smag. I en original Pad Thai skal der bruges tamarind, så det har vi selvfølgelig også gjort. Det kan dog være lidt svært at få fat i, men du kan i hvert fald købe det i Bilka, Føtex, Salling Super og så i asiatiske supermarkeder. Det er sjældent vi laver opskrifter med ingredienser, som er lidt sværere at få fat i. Men skal det være autentisk asiatisk mad, så skal du altså bruge det. Du kan dog godt erstatte det med frisk limesaft i stedet. LÆS OGSÅ: Flere opskrifter på asiatisk mad Stegte nudler med kylling Stegte nudler kan enhver jo lave, så hvad er det, der er så specielt ved netop denne ret? Vi har allerede været inde omkring det med saucen og det er her den største forskel ligger. Selve saucen giver en virkelig god og kraftig smag, som gør, at det på ingen måde er en smagsløs eller kedelig ret. Kan jeg bruge andre nudler? Ja, det kan du sagtens. Hvis du alligevel skal i et asiatisk supermarked efter tamarind, så kig også efter nudler. De har ofte et meget større udvalg end hos den lokale købmand. Kan jeg bruge andet end kylling? Ja, lav den gerne med enten rejer eller oksekød. Du kan også lave den vegetarisk og helt udelade kødet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.