Pak choi wok med kylling

Pak choi wok
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En smagfuld omgang pak choi wok med kylling og grøntsager i en mild woksauce. Lav en lækker omgang wok med pak choy.

Ingrediensliste

  • 500 g. risnudler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 stk. pak choi
  • 3 stk. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 spsk. sweet chilisauce
  • 20 g. sesamfrø
  • 0,2 bundt frisk koriander
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tilbered risnudler som anvist på pakken.
  2. Skyl pak choi, rød peberfrugt og gulerødder.
  3. Hak pak choi og peberfrugt groft.
  4. Skræl gulerødder og ingefær. Gulerødder skæres i tynde strimler. Ingefær rives på et rivejern.
  5. Hak hvidløg fint.
  6. På et andet skærebræt skæres kyllingebryst i små stykker.
  7. Opvarm en wok eller pande ved høj varme.
  8. Kom kokosolie på og lad smelte.
  9. Tilsæt først hvidløg og ingefær og lad det svitse kort uden at tage farve.
  10. Herefter kommes kyllingebryst på og steges i cirka 3-4 minutter til det har fået farve over det hele.
  11. Dernæst tilsættes grøntsager (pak choi, gulerødder og peberfrugt). Lad det sautere i et par minutter.
  12. Dræn risnudler og kom i wokken. Vend dem godt rundt.
  13. Kom sweet chilisauce, sojasauce og sesamolie i wokken og lad det hele svitse et par minutter yderligere.
  14. Anret med lidt sesamfrø og frisk koriander på toppen.

Opskrift på pak choi wok med kylling

Vi havde en masse pak choi, som skulle bruges, så det blev til denne pak choi wok med kylling og risnudler. Har du smagt pak choi før? Det kan også gå under navnet bok choy og man kan efterhånden få det i de fleste supermarkeder. Vi blev i sin tid præsenteret for den lækre grøntsag, da vi fik sådan nogle ugentlige grøntsagskasser med forskelligt grønt i. Det kan i øvrigt anbefales, da man så kommer ud af sin comfortzone og får nogle grøntsager, som man ellers normalvis ikke ville købe. Og her fik vi altså for alvor øjnene op for pak choi. Pak choi er lækkert i en wokret som denne, men er også god som tilbehør eller i salat. Det er en meget mild grøntsag, som suger den smag, som man tilsætter. Derfor egner den sig godt til wok, da den giver noget sprødhed og tekstur og samtidig suger den gode woksauce til sig.

For at gøre wokken lidt ekstra mættende, så har vi også tilføjet lidt kylling. Det kan man sagtens undlade eller man kan bruge svinekødsstrimler, oksekødsstrimler eller noget andet i stedet for. Vi tilføjede blot kylling for at få lidt ekstra mæthed i retten.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på asiatisk-inspireret mad her

Pak choi wok

Wok med pak choy

Den her wok er med pak choi, kylling, hvidløg, ingefær, gulerødder og peberfrugt. Så man får altså masser af grønt i en ret som denne. Du kan også sagtens bruge andre grøntsager eller udelade nogle af dem. Sådan en ret her er god at lave, når man har lidt forskellige grøntsagsrester, som trænger til at blive brugt. Så kan man bruge det man har og måske nøjes med at købe en enkelt grøntsag. Så undgår man madspild og får brugt sine rester. Dermed sparer man også penge på madbudgettet, hvilket vi elsker. Det er altid så rart, når rester kan blive til en hel ret. Det er den her wok med pak choy et godt eksempel på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar