Pandekager med kylling

Pandekager med kylling
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde pandekager med kylling, bacon og chilimayo. Grove madpandekager med kylling og grønt fyld, som er så nemt at lave.

Ingrediensliste

  • Pandekager

  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 20 g. grahamsmel
  • 20 g. hvedemel
  • salt
  • Fyld

  • 400 g. kyllingebryst
  • 30 g. rucola
  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. avocado
  • 40 g. syltede rødløg
  • 30 g. chilimayo
  • 0,5 pk. bacon i skiver

Fremgangsmåde

  1. Start med pandekagedejen.
  2. Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker. Sæt dejen til side, indtil du har gjort de andre ting klar.
  3. Varm en pande op uden fedtstof.
  4. Kom bacon på panden. Lad det stege til det er sprødt og gyldent på begge sider. Tag bacon fra. Gem panden.
  5. Skær kyllingebryst ud i mindre stykker.
  6. Varm den samme pande op igen.
  7. Kom lidt olie eller smør på.
  8. Tilsæt kyllingen. Lad det stege til det er færdigstegt. Krydr det med salt/peber. Du kan evt. også tilføje finthakket hvidløg, paprika eller oregano. Sæt kyllingen til side.
  9. Skyl rucola. Skær agurk i skiver.
  10. Nu til pandekagerne. Tag en ny pande og varm den op til mellem varme.
  11. Smelt lidt smør på panden. Fordel lige under 1 dl. pandekagedej på panden. Drej panden godt rundt, så dejen bliver fordelt over det hele. Lad pandekagen stege ca. 1-2 minutter.
  12. Vend den, når pandekagen er gylden.
  13. Sådan fortsætter du med resten af dejen.
  14. Anret dine pandekager med rucola, kylling, skiver af agurk, syltede rødløg, bacon og chilimayo på toppen.
  15. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pandekager med kylling

Her får du en hammer god opskrift på pandekager med kylling. Sådan en omgang madpandekager er blevet en af vores yndlings ting! Vi har ikke som sådan en livret, men vi har nogle retter, som på nogle tidspunkter er vores favoritter. Og lige nu er den her altså én af vores favoritter. Grove madpandekager lavet med grahamsmel og hvedemel, som er fyldt med kylling, grønt, bacon, syltede rødløg og chilimayo. Det er simpelthen den absolut skønneste og lækreste kombination og så er det faktisk heller ikke særlig svært at lave! Total win-win og så er det oveni købet en super nem måde at få grønt ind i kosten på uden, at det er besværligt.

Vi har lavet pandekagerne med kylling, men de kunne også sagtens laves med oksekød, falafler, stegte kikærter eller hvad man nu ellers kunne finde på. Du kan også lave dem som sådan nogle saml-selv pandekager, som man kender det fra de mexicanske pandekager. Så passer de perfekt til et middagsselskab med vennerne eller familien. Vi ved i hvert fald, at de fleste elsker sådan noget saml-selv hyggemad, hvor man kan komme lige præcis det i, som man bedst kan lide.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pandekager

Pandekager med kylling

Madpandekager med kylling

Madpandekager behøves slet ikke at være kedeligt. Man kan købe sådan nogle færdigkøbte madpandekager, men vi synes, at det er så nemt at lave dem selv. Når man laver dem selv, så ved man også præcis hvad der er i dem og så kan man samtidig tilføje lidt groft mel også, så de mætter mere. Vi har brugt grahamsmel, men vi tænker også, at du kan bruge speltmel eller rugmel.

Sunde pandekager med kylling

Du kan jo fylde sådan nogle sunde pandekager med alt slags grønt. Her har vi brugt rucola, agurk, avocado og syltede rødløg. Men det ville også være lækkert med spinat, tomat, peberfrugt, ærter, majs eller hvad du ellers lige har. Hvis du vil lave dem som sådan nogle saml-selv pandekager, så kan vi også anbefale at lave en masse forskelligt grønt, så der er noget at vælge imellem.

Pandekager med kylling

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar