Pandekager med øl Pandekager med øl Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på pandekager med øl. Tynde Rasmus Klump pandekager lavet med øl, som giver dig sprøde og lækre pandekager. Ingrediensliste 30 g. smør 250 g. hvedemel 1 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 2 tsk. vaniljesukker 0,5 tsk. citronsaft 5 dl. mælk 1 dl. lys øl 3 stk. æg Fremgangsmåde Smelt smør og lad det køle af. Bland smeltet smør med de resterende ingredienser i en skål. Pisk dem godt sammen med et piskeris eller elpisker, så du ikke har nogle klumper. Varm en pande op ved middel varme. Smør panden med smør eller olie. Hæld lidt under 1 dl. dej på panden (alt efter hvor stor din pande er) og drej panden, så dejen fordeles rundt. Bag pandekagen i ca. 30-60 sekunder eller til den er gylden. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side. Tilsæt lidt smør til panden igen og fortsæt sådan med den resterende dej. Server pandekagerne med sukker og syltetøj, is, friske bær eller andet. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pandekager med øl Sprøde og tynde pandekager med øl, som har en dejlig smag af vanilje. De er selvfølelig stegt i smør og så er de serveret med flormelis på toppen, friske blåbær og marmelade til at komme i. Der er simpelthen intet som en omgang pandekager. Det er så undervurderet en dessert, som samtidig bare er så nem at lave. Det kræver få, billige ingredienser, så det er også en billig dessert. Måske du har prøvet vores klassiske opskrift på gammeldags pandekager. Det er egentlig denne opskrift, som vi har taget udgangspunkt i. Vi havde nemlig hørt, at det skulle gøre pandekagerne mere sprøde, hvis man brugte øl i dejen. Og der må vi altså bare sige, at har du lige en slat øl, så er det altså rigtig lækkert at tilsætte i dejen. Bare rolig, det kan ikke smages! LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores pandekageopskrifter Ølpandekager Det er måske de færreste, som umiddelbart lige tænker, at man lige kan tilsætte øl i sine pandekager. Men du kan altså lave lækre og sprøde ølpandekager. Vi har brugt en lys øl, men en hvidtøl kan også bruges. Og som sagt, så smager de slet ikke af øl. Hvis du nu har fået knappet en øl op til disse pandekager, så kan du også bruge resten i disse boller med hvidtøl eksempelvis. Sprøde og tynde pandekager er én af vores absolut yndlings desserter. Server dem med syltetøj, flormelis eller sukker, vaniljeis og evt. friske bær. Så er det altså en dessert, som altid plejer at gå rent ind hos både store og små. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg har ikke den store forstand på øl i bagning 🙂 i skriver man skal bruge lys øl men kan man godt bruge mørk øl istedet? Svar
Hej, Ja det kan du godt, men en mørkere øl har en lidt kraftigere smag, hvilket sandsynligvis kan smages i pandekagerne. Så vi vil anbefale en lys øl eller hvidtøl. Kh Svar