Panerede koteletter med indisk sauce og ris Panerede koteletter med indisk sauce og ris Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på panerede koteletter med indisk sauce, ris og en hurtig kålsalat. En lækker hverdagsret med koteletter, som er nem at lave og som smager helt fantastisk. Ingrediensliste Panerede koteletter 4 stk. svinekoteletter 1 stk. æg 50 g. hvedemel 50 g. pankorasp salt/peber 3 spsk. raps- eller solsikkeolie Indisk sauce 1 stk. løg 3 fed hvidløg 1 tsk. karry 2 tsk. garam masala 2 tsk. tomatpure 0,5 stk. hønsebouillonterning 400 ml. kokosmælk salt/peber Kålsalat 1 stk. spidskål 2 spsk. sesamfrø 2 spsk. mayonnaise 2 tsk. sojasauce 1 nip sukker 0,5 tsk. hvidvinseddike Andet 320 g. ris 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Kålsalat og asiatisk sauce Start med at lave den indiske sauce. Hak løg og hvidløg fint. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg. Tilsæt herefter smuldret hønsebouillonterning og kokosmælk. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens. Lad saucen simre ved lav varme, imens du gør det resterende klar. Nu til kålsalaten. Snit spidskål fint med en kniv eller på et mandolinjern. Varm en pande op uden fedtstof. Rist sesamfrøene på panden til de er gyldne og dufter nøddeagtige. Tag dem herefter fra. Rør de resterende ingredienser sammen til dressingen. Kom sesamfrøene i. Vend herefter snittet spidskål med dressingen. Masser dressingen godt ind. Anret salaten i en skål og sæt til side. Panerede koteletter Bank evt. koteletterne flade med en kødhammer, hvis de er meget tykke. Kom æg i en skål og pisk det sammen. Kom hvedemel i en anden skål og pankorasp samt salt/peber i en tredje skål. Vend først koteletterne i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp-blandingen. Koteletterne kan tilberedes på pande eller i airfryer. Hvis de laves i airfryer, så sprayes bunden af airfryerkurven med lidt olie. Placer koteletterne i bunden. Spray eller pensl koteletterne med olie. Giv dem 200 grader i 10 minutter. Vend herefter og giv dem 10 minutter ved 200 grader på den anden side. Hvis du derimod laver dem på pande, så varmes en pande med olie op. Sørg for at olien dækker hele panden. Når olien er varm, så tilsættes koteletterne på panden. Lad dem stege i ca. 2-4 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde. Læg dem herefter fra på en tallerken med et stykke køkkenrulle på (så kan det suge overskydende olie). Tilbehør Kog ris efter pakkens anvisning. Server dine kogte ris med panerede koteletter, indisk sauce og kålsalaten. Kom lidt finthakket persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på panerede koteletter med indisk sauce og ris Her får du opskriften på en lækker omgang panerede koteletter med indisk sauce, ris og en hurtig kålsalat. Hvis du er kørt lidt død i den almindelige, stegte kotelet, så kunne en mulighed være at prøve at panere den! Det smager hammergodt og er samtidig virkelig let at lave. Vi er blevet vild med en paneret kotelet ala det her, hvor det får et asiatisk præg. Vi har egentlig taget inspiration fra vores mega populære opskrift på crispy chicken med indisk sauce, som vi ved, at mange af jer elsker. Nu ville vi blot prøve at lave en ny og lidt anderledes version og det blev altså til det her. Og det skuffede bestemt ikke! LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med svinekoteletter her Asiatiske koteletter opskrift Vi kan anbefale at lave sådan en omgang asiatiske koteletter eller koteletter, som bliver kombineret med asiatiske smage. Du kan også prøve at lave Katsu Curry, som også består af panerede koteletter og en asiatisk karrysauce. Koteletterne bliver desuden virkelig saftige og lækre, når de tilberedes på den her måde. Vi vender dem i pankorasp, som er en lidt grovere variant af den klassiske rasp, som vi kender. Det gør koteletten super sprød og samtidig bevarer du saftigt og lækkert kød i midten. Lige her har vi tilberedt koteletterne i airfryer, men du kan også sagtens bare stege dem på en pande. Når man laver dem i airfryer, så behøves man dog ikke bruge så meget fedtstof og du får stadig en god, paneret kotelet. Så den mulighed benytter vi ofte. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.