Tilmeld nyhedsbrev

Crispy chicken med indisk sauce

Crispy chicken med indisk sauce

Crispy chicken med indisk sauce

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprød paneret crispy chicken med en smagfuld indisk sauce. Server med kogte ris, indiske naanbrød og en klat creme fraiche. Crispy chicken med indisk sauce

Ingrediensliste

Crispy chicken

  • 450 g. kyllingebryst
  • 1 æg
  • 100 g. pankorasp
  • salt/peber

Indisk sauce

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. tomatpure
  • 0,5 stk. hønsebouillonterning
  • 0,5 dl. vand
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. karry

Tilbehør

  • kogte ris
  • evt. naanbrød

Fremgangsmåde

Crispy chicken

  1. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter.
  2. Find to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber.
  3. Vend nu først kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.
  4. Varm en pande op godt med olie. Steg dem på panden i cirka 3 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.
  5. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af.

Sauce

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
  4. Tilsæt herefter 0,5 dl. vand sammen med 1/2 hønsebouillonterning og kokosmælk.
  5. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Server saucen sammen med crispy chicken og kogte ris.

Bedøm denne ret

Crispy chicken med indisk sauce

Her får du opskriften på en lækker ret med crispy chicken og indisk sauce. Sprød, paneret kylling med den bedste smagfulde sovs! Server med naanbrød, lidt frisk persille eller koriander og evt. en klat creme fraiche. Det er blevet en aftensmadsfavorit herhjemme. Det er nemlig smagfuld og nem aftensmad.

Har du prøvet at lave crispy chicken? Hvis ikke, så er det på tide! Det smager så lækkert. Og hvis man bruger pankorasp i stedet for alm. rasp, så bliver det bare ekstra sprødt og godt. Hermed ikke sagt, at du ikke kan bruge almindelig rasp. Det kan man nemlig sagtens.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken med gulerodsfritter

Crispy chicken med indisk sauce

Opskrift på crispy chicken

Når du først har prøvet den her opskrift på crispy chicken én gang, så kommer du til at lave den mange gange i fremtiden – det lover vi! Det er en af vores absolut hverdagsretter eller når den skal stå på god og nem fredagsmad.

Selvom det lyder som en større proces at skulle lave, så er det super nemt. Man skal bare sørge for at stege det i nok olie, så de ikke brænder fast på panden. Og ja, som vi allerede har nævnt – brug pankorasp! Det gør en KÆMPE forskel.

Indisk mad

Selvom den her ret måske ikke er traditionel indisk mad, så har det de indiske toner. En lækker sauce med garam masala, som betyder: garam = varme, masala = krydderier. Varme  krydderier. Og det er jo egentlig det, som indisk mad er. Et varmt måltid med varme krydderier, hvor der er fuld fart på smag. Det er i hvert fald en lækker form for indisk kylling.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven