Crispy chicken med indisk sauce

Opskrift på Crispy chicken med indisk sauce
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprød paneret crispy chicken med en smagfuld indisk sauce. Server med kogte ris, indiske naanbrød og en klat creme fraiche.

Ingrediensliste

 • Crispy chicken

 • 450 g. kyllingebryst
 • 1 stk. æg
 • 100 g. pankorasp
 • salt/peber
 • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
 • Indisk sauce

 • 1 stk. løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 tsk. karry
 • 2 tsk. garam masala
 • 2 tsk. tomatpure
 • 0,5 stk. hønsebouillonterning
 • 0,5 dl. vand
 • 400 ml. kokosmælk
 • Tilbehør

 • 200 g. ris
 • 2 stk. naanbrød

Fremgangsmåde

Crispy chicken

 1. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter.
 2. Find to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber.
 3. Vend nu først kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.
 4. Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg dem på panden i cirka 3 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.
 5. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af.

Sauce

 1. Hak løg og hvidløg fint.
 2. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter.
 3. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
 4. Tilsæt herefter 0,5 dl. vand sammen med 1/2 hønsebouillonterning og kokosmælk.
 5. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne.
 6. Smag til med salt og peber.
 7. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse.
 8. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens.
 9. Server saucen sammen med crispy chicken og kogte ris.
Bedøm denne ret

Opskrift på Crispy chicken med indisk sauce

Her får du opskriften på en lækker ret med crispy chicken og indisk sauce. Sprød, paneret kylling med den bedste smagfulde sovs! Server med naanbrød, lidt frisk persille eller koriander og evt. en klat creme fraiche. Det er blevet en aftensmadsfavorit herhjemme. Det er nemlig smagfuld og nem aftensmad.

Har du prøvet at lave crispy chicken? Hvis ikke, så er det på tide! Det smager så lækkert. Og hvis man bruger pankorasp i stedet for alm. rasp, så bliver det bare ekstra sprødt og godt. Hermed ikke sagt, at du ikke kan bruge almindelig rasp. Det kan man nemlig sagtens.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken med gulerodsfritter

Opskrift på Crispy chicken med indisk sauce

Opskrift på crispy chicken

Når du først har prøvet den her opskrift på crispy chicken én gang, så kommer du til at lave den mange gange i fremtiden – det lover vi! Det er en af vores absolut hverdagsretter eller når den skal stå på god og nem fredagsmad.

Selvom det lyder som en større proces at skulle lave, så er det super nemt. Man skal bare sørge for at stege det i nok olie, så de ikke brænder fast på panden. Og ja, som vi allerede har nævnt – brug pankorasp! Det gør en KÆMPE forskel.

Opskrifter på Indisk mad

Selvom den her ret måske ikke er traditionel indisk mad, så har det de indiske toner. En lækker sauce med garam masala, som betyder: garam = varme, masala = krydderier. Varme  krydderier. Og det er jo egentlig det, som indisk mad er. Et varmt måltid med varme krydderier, hvor der er fuld fart på smag. Det er i hvert fald en lækker form for indisk kylling.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej Maria

   Vi køber det i Normal, Tiger eller Søstrene Grene, hvor man kan få et stort brev for 10 kr. 🙂

   Knus

 1. Jeg lavede den opskrift igår. Dog blev sovsen aldrig tyk, og den var lidt mere som en tynd suppe. Men ellers smagte det godt 🙂

   1. Det gjorde jeg også – rigtig længe faktisk. Til sidst blev vi utålmodige og spiste den, som den var 🙂

     1. Nej, jeg brugte helt almindelig. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke udover jeg brugte tandora masala i stedet for garam masala. Men jeg tvivler på det er det, som har gjort forskellen. Men pyt. Det vigtigste er jo, at retten smagte godt, og det gjorde den! Jeg må forsøge mig igen en anden gang 🙂

     2. Åhh ja okay!

      Så tænker jeg umiddelbart det er fordi, at den ikke har simret længe nok. Men ja, håber I vil prøve den igen. Ellers kan I altid jævne den med lidt jævning, hvis det er 😀

      Kh

 2. Waaaouw en aftensmad vi fik i dag. Lækker lækker opskrift pigerne! Elsker jeres side og opskrifter. Tak for jer!

  1. Hej Julie,

   Du kan sagtens tilføje gulerødder, squash, aubergine, sukkerærter, bønner, peberfrugt eller hvad du ellers har lyst til! 😀

   Kh

  1. Hej Marianne,
   Ja, det kan du godt. Men kyllingen bliver knap så saftigt og sprødt af en tur i ovnen. Hvis ud steger det i ovnen vil du anbefale lige at putte lidt olie over hvert bryst, så det bliver lidt sprødt 🙂
   Kh

 3. Hej,
  Herhjemme nyder vi mange af jeres opskrifter?
  Jeg ville rigtig gerne prøve denne, men kan ikke tåle kokos. Ville man kunne lave med lidt vand og skyr måske??‍♀️ eller andet i den stil.

  Hilsen Natasja

 4. Hej
  Nu har jeg ikke prøvet at friture stege noget før. Er der noget man skal være særligt opmærksom på nå kyllingerne skal lave, fx. At det sprøjter meget, tips for at det ikke antænder som jeg har hørt kan ske ved friture stegning?

  1. Hej Lars,

   Undgå at der kommer varm i den varme olie. Det sprøjter ikke. Vi har dog aldrig problemer, da vi blot bruger en pande, som vi fylder op med 1-2 cm. olie. Så er det nemt at styre 🙂

   Kh

 5. Vi har 2 børn som, hvis de selv kunne vælge, helst ville spise pasta med ketchup hver dag ??
  De har lige spist denne lækre ret med glæde ? vi var alle vilde med den. Krydret og cremet uden at være for stærk. Helt perfekt ??

  1. Hej Stine,

   Ej hvor skønt at høre! Så fedt – dejligt det faldt i god jord. Det er også en stor favorit herhjemme.

   Kh

 6. Hej med jer

  Er det ikke en fejl at der står i opskriften at der skal 1 dl olie i saucen? Der står 2 spsk i fremgangsmåde. Bare så I kan rette det.
  Tak for dejlige opskrifter!!!
  Kh Stina

  1. Hej Stina,

   Nej olien skal bruges til at stege kyllingen i, men kan godt se, at det måske står lidt utydeligt. 🙂

   KH

 7. Jeg lavede det i dag, og det smagte dejligt. Dog savnede jeg nogle grøntsager til. Nogle du kan anbefale. Jeg tænkte selv på broccoli.

  1. Hej Trine,

   Du kan tilføje lidt grønt i saucen eller servere det ved siden af. I selve saucen er det lækkert med grønne bønner, peberfrugt, gulerødder og ja broccoli er også godt. Ellers kan du snitte lidt grønt ved siden af 🙂

   Kh

Skriv en kommentar