Paneret aubergine

Paneret aubergine
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på paneret aubergine, som er paneret i pankorasp. Aubergine på pande er lækkert som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. æg
  • 2 dl. hvedemel
  • 3 dl. pankorasp
  • 3 dl. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær aubergine i skiver på ca. 1 cm. tykkelse.
  2. Find 3 skåle og kom hvedemel i en, pankorasp i en anden og slå et æg i en tredje.
  3. Varm olie op i pande.
  4. Paner aubergine – først i mel, så æg og til sidst pankorasp.
  5. Kom på panden og giv auberginen 2-3 minutter på hver side.
  6. Læg på et stykke køkkenrulle og kom salt og peber på.
Bedøm denne ret

Opskrift på paneret aubergine

Her får du en nem opskrift på paneret aubergine. Pankopaneret aubergine, som er stegt på pande. Det er sådan en lækker måde at tilberede aubergine på og så kan det serveres som tilbehør til aftensmaden. Det kan også serveres som hovedelementet til aftensmaden og så kan man servere med pasta eller en god salat til. Når aubergine bliver skåret ud i skiver og paneret i æg og rasp, så får du de sprødeste stykker af auberginen. Det smager simpelthen så lækkert og er blevet en ny favorit hos både store og små herhjemme.

Aubergine er sådan en undervurderet grøntsag. Vi har før i tiden også brugt den alt for sjældent, men den er jo så alsidig. Man kan stege aubergine på panden, som her, men den kan også bruges til auberginepizza, i gryderetter, moussaka og meget mere.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med aubergine her

Paneret aubergine

Sprødstegt aubergine på pande

Aubergine skæres i skiver og vendes i æg og pankorasp. Så steges den sprød på panden og så har du lækker sprødstegt aubergine. Det er én af de lækreste måder at tilberede auberginer på og samtidig en af de nemmeste. Vi har brugt pankorasp, fordi det giver en mere sprød overflade, men du kan også bruge almindeligt rasp. Panko er bare en favorit hjemme hos os, da det generelt giver en sprødere panering. Hvis du endnu ikke har prøvet panko, så kan vi kun anbefale at prøve det af.

Vi plejer også at grille aubergine, men det er som om, at sommervejret er stilnet af. Så i stedet for grillmaden, så har vi skiftet det ud med retter som denne.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar