Panna cotta med citron Panna cotta med citron Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 glas Opskrift til 8 glas Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet panna cotta med citron. En frisk dessert i glas, som kan laves dagen før og som smager fantastisk. Ingrediensliste Panna cotta 3 stk. husblas 1 stk. vaniljestang 6 dl. piskefløde 75 g. sukker 1 stk. økologisk citron Citrongele 2 stk. husblas 1 dl. citronsaft 0,5 dl. vand 50 g. sukker 1 tsk. gul frugtfarve Fremgangsmåde Panna cotta Først laves panna cotta. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen. Når sukkeret er opløst, vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden. Lad fløden køle lidt af. Tag vaniljestangen op og hæld det derefter på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer eller indtil de har sat sig. Nu skal citrongeléen laves klar. Læg husblas i en skål med koldt vand. Varm vand, citronsaft og sukker op i en gryde. Opløs husblas i blandingen. Lad den køle af. Tilsæt gul frugtfarve og hæld det på dine kolde panna cotta. Stil dem tilbage på køl i mindst 1 time, så geleen kan sætte sig. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Panna cotta med citron Panna cotta med citron er en frisk, nem og virkelig god dessert. Kombinationen af den søde panna cotta og den syrlige citrongele er den perfekte kombination af sødme og syrlighed. Så den her dessert er perfekt til dig, som ikke er til desserter, som er alt for søde. Vi har opskrifter på Panna cotta i nærmest alle afskygninger. Det er nemlig en af vores go-to desserter, når det bare skal være nemt og hurtigt. Den består jo primært af en base på fløde, som bliver varmet op med vanilje, sukker og husblas. Herefter bliver den hældt på glas og så skal den blot sætte sig på køl. Efter den har sat sig, så toppes den med citrongele, som består af frisk citronsaft. Vi har også tilsat lidt gul frugtfarve for at gøre den gule farve mere tydelig. Sådan en citronpannacotta kan serveres i alle anledninger. Den gør sig ekstremt godt som en påskedessert. Efter at have fået en masse påskemad, så er det bare dejligt med en dessert, som er mere frisk end den er sød. Ofte er man nemlig propmæt og så er det ikke altid en virkelig sød dessert, som man har lyst til. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på desserter i glas Citronpannacotta Man kan jo lave panna cotta med nærmest enhver slags frugt. Den her er lavet med citron, men vi har også opskrifter med rabarber, mango, hindbær og appelsin. Er man mere til det søde, så kan den også toppes med karamelsauce eller chokoladesauce. Det er en smagssag hvad man er til. Vi kan i hvert fald godt lide kombinationen af det syrlige og friske, som frugt har og det søde fra vanilje Panna cottaen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Tak for alle dine gode opskrifter. Jeg skal lave panacotta til 30 personer. Kan jeg komme panacottaen med citron gele i fryseren, da jeg vil lave den en uge før den skal bruges. Jeg tænker at jeg skal lave den i plast glas/små skåle. Hvor kold/varm skal panacottaen være når den hældes på glas, af hensyn til husblasen. Svar
Hej, Ja de kan godt fryses i plastglas/skåle ja 🙂 Vi plejer at hælde den på, når den sådan er lillefingervarm. Kh Svar