Panna cotta med citron

Panna cotta med citron
Opskrift til glas Opskrift til 8 glas

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet panna cotta med citron. En frisk dessert i glas, som kan laves dagen før og som smager fantastisk.

Ingrediensliste

  • Panna cotta

  • 3 stk. husblas
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 dl. piskefløde
  • 75 g. sukker
  • 1 stk. økologisk citron
  • Citrongele

  • 2 stk. husblas
  • 1 dl. citronsaft
  • 0,5 dl. vand
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. gul frugtfarve

Fremgangsmåde

Panna cotta

  1. Først laves panna cotta.
  2. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  3. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen.
  4. Når sukkeret er opløst, vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden.
  5. Lad fløden køle lidt af. Tag vaniljestangen op og hæld det derefter på små glas.
  6. Stil dem på køl i mindst 2 timer eller indtil de har sat sig.
  7. Nu skal citrongeléen laves klar.
  8. Læg husblas i en skål med koldt vand.
  9. Varm vand, citronsaft og sukker op i en gryde. Opløs husblas i blandingen. Lad den køle af.
  10. Tilsæt gul frugtfarve og hæld det på dine kolde panna cotta. Stil dem tilbage på køl i mindst 1 time, så geleen kan sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på Panna cotta med citron

Panna cotta med citron er en frisk, nem og virkelig god dessert. Kombinationen af den søde panna cotta og den syrlige citrongele er den perfekte kombination af sødme og syrlighed. Så den her dessert er perfekt til dig, som ikke er til desserter, som er alt for søde. Vi har opskrifter på Panna cotta i nærmest alle afskygninger. Det er nemlig en af vores go-to desserter, når det bare skal være nemt og hurtigt. Den består jo primært af en base på fløde, som bliver varmet op med vanilje, sukker og husblas. Herefter bliver den hældt på glas og så skal den blot sætte sig på køl. Efter den har sat sig, så toppes den med citrongele, som består af frisk citronsaft. Vi har også tilsat lidt gul frugtfarve for at gøre den gule farve mere tydelig.

Sådan en citronpannacotta kan serveres i alle anledninger. Den gør sig ekstremt godt som en påskedessert. Efter at have fået en masse påskemad, så er det bare dejligt med en dessert, som er mere frisk end den er sød. Ofte er man nemlig propmæt og så er det ikke altid en virkelig sød dessert, som man har lyst til.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på desserter i glas

Panna cotta med citron

Citronpannacotta

Man kan jo lave panna cotta med nærmest enhver slags frugt. Den her er lavet med citron, men vi har også opskrifter med rabarber, mango, hindbær og appelsin. Er man mere til det søde, så kan den også toppes med karamelsauce eller chokoladesauce. Det er en smagssag hvad man er til. Vi kan i hvert fald godt lide kombinationen af det syrlige og friske, som frugt har og det søde fra vanilje Panna cottaen.

Panna cotta med citron

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar