Pasta med bacon, svampe og parmesan Pasta med bacon, svampe og parmesan Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på pasta med bacon, svampe og parmesan. Pastaretten er vendt i en hvidvinsflødesauce med parmesan og toppet med frisk persille. Ingrediensliste 150 g. bacon i tern 1 stk. løg 3 fed hvidløg 150 g. champignon 100 g. soltørrede tomater 1 dl. hvidvin 1 stk. hønsebouillonterning 2,5 dl. madlavningsfløde 75 g. parmesan salt/peber 220 g. fettuccine 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Rens champignon og skær i skiver. Skær soltørrede tomater ud i mindre stykker, hvis de er meget store. Kog fettuccine efter pakkens anvisning. Kom bacontern på en kold wok eller pande. Tænd for blusset og steg bacon til, at det er sprødt og gyldent. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter til det er blevet blødt. Tilsæt så champignon og soltørrede tomater. Vend godt rundt og lad sautere 4-5 minutter. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ind, så alkohol får lov til at fordampe. Tilsæt smuldret bouillonterning og madlavningsfløde. Skru en smule ned og lad det simre ved lav varme. Imens det simrer, så hak persille fint og riv parmesanost. Dræn pasta (gem evt. lidt pastavand) og tilsæt pasta til panden sammen parmesanost (gem evt. lidt til toppen). Vend det hele godt rundt. Tilsæt evt. noget af det pastavand, som du tog fra for at gøre den ekstra cremet. Smag det hele til med salt/peber. Server retten med finthakket persille og evt. ekstra parmesanost på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars wok Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på pasta med bacon, svampe og parmesan En rigtig efterårsret er denne pasta med bacon, svampe og parmesan! I takt med at bladene skifter farve og temperaturen sænker sig, så får vi lyst til pastaretter, som udnytter årstidens grøntsager. Lige nu er champignon og svampe i sæson. Hvis du har mod på det, så kan du også tage en tur i skoven og plukke svampe selv. Sørg blot for at have styr på hvilke man kan spise og hvilke man absolut ikke kan. Du kan også blot købe svampene i et supermarked, som vi har gjort her. Den her pastaret er med sprød bacon, champignon, soltørrede tomater og parmesan. Det hele er vendt i en hvidvinsflødesauce og så er den toppet med frisk persille. Vi har brugt fettuccine, som vi synes egner sig perfekt til denne ret. I samarbejde med Fiskars vil vi på søndag lave denne ret live på vores Instagram. Så hvis du vil være med, så hop ind på vores Instagram og læs mere. LÆS OGSÅ: Lav de fineste græskarboller med creme Pastaret med bacon Til at tilberede denne lækre pastaret med bacon har vi brugt Fiskars Norden Steel Wok på 28 cm. Selvom det er en wok, som mange måske forbinder med wokmad, så egner den her wok sig også perfekt til pastaretter. Der er nemlig god plads til at vende pastaen i til sidst. Wokken er lavet af rustfrit stål fra kant til kant, som sikrer en jævn varmefordeling på hele overfladen. Som vi har nævnt tidligere, så har Norden Steel serien også en unik mineralbehandling, som gør, at produkterne har en virkelig god non-stick funktion, selv ved høje temperaturer. Det er et kæmpe plus ved os, da vi førhen har oplevet, at maden brænder fast ved høje temperaturer. Men ikke i Norden Steel serien! Efterårspastaret opskrift Som nævnt, så er det her en pastaret, som egner sig så godt til årstiden. En cremet pastaret kan man spise året rundt, men her i det kølige efterår får vi altid ekstra meget lyst til de her retter, som er ægte comfort food. Det er også sådan en ret, som både kan spises i hverdagen, men som også egner sig som gæstemad. Server den med noget godt brød til og en god vin, så har du lørdagsmenuen i hus. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.