Græskarboller

Græskarboller
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på græskarboller formet som små græskar. De her boller med græskar er så lækre og svampede. Perfekte til Halloween!

Ingrediensliste

  • Græskarboller

  • 150 g. hokkaidogræskar
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 600 g. hvedemel
  • Topping

  • 1 æg
  • 20 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. Skær skrællen af græskaret og skær det i grove tern.
  2. Opvarm en gryde med vand og kog dem møre. Det tog cirka 15 minutter.
  3. Hæld vandet fra og blend det til en pure.
  4. Tilsæt kærnemælk og hæld den lune græskarmasse i en røreskål.
  5. Tilsæt gær og opløs det – men sikre dig, at væsken ikke er for varm. Hvis den er det, så bør du vente lidt med at tilsætte gæren.
  6. Tilsæt derefter sukker, salt og æg. Rør godt rundt.
  7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt godt til alt melet er brugt og dejen slipper kanterne. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis din dej stadig er for våd.
  8. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  9. Form 15 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  10. Lad dem efterhæve i 20 minutter.
  11. Klip ned i bollerne hele vejen rundt, imens de ligger på pladen. Lad dem efterhæve 10 minutter.
  12. Pensel dem med et sammenpisket æg og stik en mandel ned i midten.
  13. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter.
  14. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på græskarboller

Her får du opskriften på de fineste græskarboller. Svampede boller med græskar, som også er formet som små græskar. De er så fine til efteråret, når græskar kommer i sæson. De er også så fine, hvis der skal holdes en lille Halloween-fest, hvor der gerne må gøres lidt ekstra ud af maden. Så kan vi anbefale de her græskarboller, mumie pølsehorn og så en monsterkage at slutte festen af med.

Selve bollerne får en sød smag fra græskar, så de får en rigtig mild smag. De er derfor også gode som børneboller skåret over med lidt smør eller pålæg på. Selve formen på græskarbollerne fåes ved at klippe bollerne efter hævning. Du kan og også spænde bollerne med madsnor. Vi har dog lidt erfaringer med, at snoren kan være lidt svær at få af igen.

LÆS OGSÅ: Mumie pølsehorn

Græskarboller

Boller formet som græskar

Når man klipper dem, så hæver de op og får form som sådan et lille græskar. Det ser simpelthen så fint ud og er uden tvivl en ting, som vil være et hit hos både store og små. Samtidig får de en flor orange farve, da der er græskar i selve dejen. Det kan du dog også sagtens udelade. Hvis du blot vil lave almindelige boller formet som græskar, så kan du evt. blot farve dejen med lidt gurkemeje.

I stedet for en mandel, så kan du også pynte dem med lakridsrod. Det er lidt sværere at få fat i, så derfor pynter vi bare med en mandel.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar