Pastasalat med bagte tomater og feta

Pastasalat med bagte tomater og feta
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pastasalat med bagte tomater, feta og grøn pesto. En smagfuld omgang pasta med bagte cherrytomater.

Ingrediensliste

 • 160 g. pasta
 • 2 spsk. grøn pesto
 • 150 g. cherrytomater
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt/peber
 • 0,5 bundt frisk basilikum
 • 30 g. pinjekerner
 • 150 g. PUCK fetaost

Fremgangsmåde

 1. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
 2. Halver cherrytomater og kom dem i et ildfast fad og vend dem med olie, salt og peber. De kan med fordel også laves i airfryer.
 3. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Hvis de laves i airfryer, så skal de have 190 grader i ca. 10 minutter.
 4. Kog pasta efter pakkens anvisning. Herefter drænes pasta og vendes med grøn pesto. Du kan selv justere mængden af pesto.
 5. Opvarm en tør pande. Rist kort pinjekernerne til de begynder at få farve. Tag panden af varmen. Kom herefter pasta på og vend sammen med pinjekerner.
 6. Pluk basilikumsblade og vend dem i. Kom også de bagte tomater i.
 7. Til sidst skæres feta ud i små tern og vendes forsigtigt i.
 8. Smag pastasalaten til med salt og anret på et fad eller i en skål.
 9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med bagte tomater og feta

Den her pastasalat med bagte tomater og feta er vores nye favorit! Fyldt med smag fra de bagte tomater, grøn pesto, ristede pinjekerner og en cremet feta. Det bliver nærmest ikke en bedre kombination. Sådan en pastasalat, som passer perfekt til foråret og sommeren, som vi går i møde. Vi har været heldige at have et par dage med solskin og det får os bare i sådan et forårshumør, at vi har lyst til at lave mad som det her. En pastasalat er altid en sikker vinder, da det er nemt, smager godt og ikke kræver mange ingredienser. Og den her er som sagt hurtigt blevet en favorit.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pastasalater her

Pastasalat med bagte tomater og feta

Pasta med bagte tomater og grøn pesto

Det er en lækker omgang pasta med bagte tomater og grøn pesto. Eftersom det blot er en lille mængde tomater, så kan du med fordel også bruge en airfryer til at lave dem, hvis du har det. Når tomater bages, så får de sådan en dejlig sødme og ændrer også konsistens. De smager så godt sammen med pasta, men er i sig selv også en lille lækker snack.

Vi bruger blot en færdiglavet grøn pesto. Man kan få mange varianter efterhånden, men vi går altid efter en af dem, som er på køl. De er lidt mere ‘friske’ i det og det synes vi også, at man kan smage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar