Pirogger med oksekød

Opskrift på pirogger
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pirogger med oksekød og grøntsager. Pirogger er så gode til madpakken, til picnic eller bare som en nem og hurtig frokost.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 2,75 dl. vand
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 30 g. gær
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 700 g. hvedemel
  • Fyld

  • 1 stk. løg
  • 400 g. hakket oksekød
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1,5 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1,5 tsk. tørret oregano
  • 3 stk. gulerod
  • salt/peber
  • Pensling

  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

Fyld

  1. Hak løg fint.
  2. Riv gulerødder.
  3. Varm en gryde op med lidt smør eller olie.
  4. Tilsæt løg til gryden. Lad det sautere til løgene er bløde.
  5. Tilsæt oksekød. Lad det stege til det har fået farve.
  6. Tilsæt tomatpure, krydderier og revet gulerødder.
  7. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.
  8. Tilsæt evt. mere tomatpure, hvis det er nødvendigt.
  9. Sæt fyldet til side og lad det køle af.

Dejen

  1. Gær røres ud i vand. Herefter tilsættes natural yoghurt og det hele røres godt sammen. I stedet for yoghurt, så kan du erstatte med et andet surmælksprodukt. Du kan bruge creme fraiche, neutral skyr, græsk yoghurt osv.
  2. Olie, salt, æg og sukker tilsættes.
  3. Kom melet i lidt efter lidt og æltes godt sammen.  Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være en smule klistret. Læg dejen over i en stor skål og dæk til med et viskestykke.
  4. Sæt dejen til hævning i cirka 1 time et lunt sted eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  5. Drys mel på bordet og tag dejen ud.
  6. Del dejen i 20 lige store stykker.
  7. Rul hvert stykke ud til en cirkel. Læg en stor spsk. fyld på den ene halvdel. Fold cirklen ind over sig selv, så den danner en halvcirkel.
  8. Luk dejen sammen med en gaffel.
  9. Placer de færdige pirogger på en bageplade med bagepapir.
  10. Fortsæt sådan med alle piroggerne.
  11. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  12. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  13. Pensl piroggerne med et sammenpisket æg. Du kan evt. også drysse med sesamfrø.
  14. Bag piroggerne i ca. 12-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 10 minutter.
  15. Når de er færdigbagte, så tages de ud af ovnen.
  16. Lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på pirogger med oksekød

Her får du en super nem og lækker opskrift på hjemmelavede pirogger med oksekød og grøntsager. Pirogger er geniale til madpakken eller som en nem og hurtig frokost. Du kan lave en stor portion og så fryse dem ned. Så er de nemme at tage op og tage med på farten. Vi har lavet dem med oksekød, men du kan også sagtens lave dem med kylling, svinekød eller blot i en vegetarudgave. Vi har også en lækker mexicansk udgave.

LÆS OGSÅ: Mexicanske pirogger

pirogger med oksekød

Bagværk til madpakken

Hvis du mangler noget bagværk til madpakken, som ikke skal være de klassiske pølsehorn eller pizzasnegle, så skal du helt sikkert prøve disse. De er super milde i smagen og så kan man selv variere krydderierne. Eksempelvis kan du tilføje lidt chilisauce eller tørret chili til fyldet, hvis du gerne vil have dem lidt spicy.

Piroggerne smager godt for sig selv, men du kan også med fordel dyppe dem i ketchup eller en hjemmelavet chilidip. De er også gode både kolde og lune. Hvis du hurtigt vil lune dem, så kan du give dem et par minutter i ovnen eller en tur på brødristeren.

Kan jeg lave dem med andet end oksekød?
Ja, du kan som sagt sagtens lave dem med andet end oksekød. Du kan bruge kylling skåret i små stykker, hakket svinekød og så kan du også lave dem uden kød. I stedet for kød, så lav en blanding af forskellige grøntsager, som du steger i en masse krydderier og tomatpure. Det smager også super lækkert!

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Syntes dejen klister helt vildt efter hævning?? Kunne slet ikke rulle den ud og den hang fast ved alt. Min dej var kun en smule klistret som der stod i opskriften? Fik kun 9 ud af opskriften, da resten blev smadret 🙁

    1. Hej,

      Vi lader dem tø op først og så luner vi dem blot 4-5 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

      Kh

  2. Kan man bruge lidt Grahamsmel i stedet og er der noget jeg der skal være opmærksom på når jeg skifter hvedemel ud med grahamsmel mvh Jane

    1. Hej Jane,

      Det kan du sagtens. Det er ikke sikkert, at du skal bruge lige så meget mel så i alt, så mærk efter 🙂

      Kh

Skriv en kommentar