Pisket smør

Pisket smør
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på pisket smør. Server det piskede smør til boller, flutes osv. Det kræver kun 3 ingredienser og er let at lave selv!

Ingrediensliste

  • 250 g. smør
  • 0,5 dl. kærnemælk
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan nå at blive blødt.
  2. Kom det i en røreskål. Brug piskeriset på din køkkenmaskine eller en almindelig elpisker.
  3. Pisk smørret, indtil det er luftigt og lyst. Det tager omkring 7-10 minutter.
  4. Kom så kærnemælk og salt i og fortsæt med at piske i yderligere 5 minutter.
  5. Anret på et lille fad og lad det stå ude ved stuetemperatur indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pisket smør

Pisket smør er én af de lækreste måder at servere smør på! Og det er simpelthen det hotteste lige nu. En surdejsbolle med pisket smør og ost, så behøves man faktisk ikke andet. Man kan få det på alle de fancy restauranter og vi forstår godt populariteten. Udover at det giver den smukkeste omgang smør, så smager det altså også bare skønt. Sådan helt luftigt og lækkert. Som at smøre smør af mousse på sit brød. Det kan altså noget.

Det piskede smør smager skønt til dine morgenboller, men også som tilbehør til aftensmaden, hvis du skal have brød med smør til. Vi har her lavet en helt standard udgave af smør, kærnemælk og salt. Man kan også komme lidt fintrevet citronskal i eller lave en urteudgave, så den får sådan en limegrøn farve. Mulighederne er mange og de starter alle med en omgang pisket smør.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter til brunch og morgenmad her

Pisket smør

Pisket smør til brød

Som sagt, så smager det her pisket smør altså godt til brød. Det er til al slags brød. Til brunchboller, til bamseboller, til surdejsboller, foccacia og meget mere. Det både smager og ser helt guddommeligt ud. En sky af smør. Man kan anrette det så fint. Især i en lille skål på fod, som vi har gjort her. Så får det et helt andet udtryk end hvis man bare serverede en blok smør på en tallerken. Det her ser eksklusivt og ekstra lækkert ud. Ift. at det ikke kræver hverken mange ingredienser eller lang tid, så er det det hele værd at lave sådan en omgang pisket smør. Når først du har lavet det én gang, så serverer du ikke smør på andre måder igen.

Kan jeg lave det i god tid? 
Det er desværre ikke sådan noget, hvor du kan lave pisket smør dagen før og sætte det på køl. Du får det bedste resultat, hvis det piskes på dagen og så ikke sættes på køl. Men det er vitterligt så hurtigt at lave, at det alligevel ikke er meget tid du sparer på selve dagen du vil serveret smørret. Når det er lavet, så kan det sagtens stå ude ved stuetemperatur. Det er også sådan det står på alle de fancy restauranter.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar