Pizza Blanco Pizza blanco Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker hvid pizza uden tomatsauce, men med pesto, mozzarella, kartofler og sprødstegt bacon. Det er nem og lækker aftensmad. Prøv den, hvis du mangler ideer eller opskrifter til lækker fredagsmad eller mad til weekenden. Ingrediensliste Pizzadej 215 g. vand 5 g. gær 8 g. salt 315 g. hvedemel Topping 4 stk. kartoffel 50 g. grøn pesto 2 pk. frisk mozzarella 125 g. bacon i skiver Fremgangsmåde Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage. Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer indenden skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir. Fordel grøn pesto på bundene. Fordel herefter små klumper af mozzarella. Kartofler skæres i meget tynde skiver og placeres over hele bunden. Skru ovnen ned på 230 grader. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig. Bag kun én pizza af gangen. Imens pizzaerne bager i ovnen, så kan du stege bacon på en varm pande, så det passer med, at det er færdigt samme tid som pizzaerne. Tag pizzaerne ud af ovnen og top med bacon. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine Køb her Pizzaovn Køb her Pizzahjul Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på pizza blanco Pizza blanco er en hvid pizza, som smøres med noget andet end tomatsauce. Denne udgave er smurt med pesto og er derudover toppet med mozzarella, tynde kartoffelskiver, sprød bacon og lidt frisk persille. Det er sådan en lækker sommerpizza! Selve bunden er vores koldhævede pizzadej, som man bare aldrig går galt i byen med. Den giver sprøde pizzabunde helt uden brug af surdej, bagestål eller andet. Og så er den rigtig nem at lave, da den blot skal røres sammen dagen inden. LÆS OGSÅ: Pizza med parmaskinke Pizza med pesto og kartofler Kombinationen af grøn pesto og kartofler er så god. Sammen med den sprøde bacon, så har du altså en virkelig lækker sommerpizza med masser af smag. Du kan også smøre bunden med mascarpone i stedet for pesto. Det giver også rigtig god smag og den kombination er vi også kæmpe fans af. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.