Pizza med burrata og pesto

Pizza med burrata og pesto
Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pizza med burrata og pesto. En pizza uden tomatsauce, men som er toppet med frisk tomat, burrata og pesto.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 150 g. burrata
  • 20 g. pistacienødder
  • 40 g. grøn pesto
  • 125 g. frisk mozzarella
  • 75 g. cherrytomater
  • salt
  • 0,25 bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.
  5. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  6. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  7. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  8. Fordel herefter revet frisk mozzarella og pesto på.
  9. Skru ovnen ned på 230 grader.
  10. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  11. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  12. Bag kun én pizza ad gangen.
  13. Hak pistaciekerner. Halver cherrytomater
  14. Top med cherrytomater, en halv burrata, ekstra pesto, pistacienødder, salt og lidt basilikum.
Bedøm denne ret

Opskrift på pizza med burrata og pesto

En nem opskrift på pizza med burrata og pesto. En rigtig sommerpizza, som er lavet uden tomatsauce, men som i stedet er bagt med mozzarella og herefter toppet med burrataost, friske cherrytomater og grøn pesto. Vil du gerne have en pizza, som er knap så fed og tung i det, så skal du prøve den her udgave. Det er sådan en god kombination, som vi ser os selv lave igen og igen. Det er i hvert fald hurtigt blevet en favorit, når der skal laves pizza her i sommermånederne.

Med vores koldhævede pizzadej, så er det også så nemt at lave hjemmelavet pizza. Ingredienserne røres blot sammen og så sættes dejen på køl til dagen efter. Det giver sådan en god pizzabund og selve pizzadejen er så nem at arbejde med. Husk blot, at du ikke må bruge en kagerulle, når du former dejen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med burrata her

Pizza med burrata og pesto

Burrata pizza opskrift

Vi er blevet så vilde med burrata pizza, at vi selvfølgelig blev nødt til at have en opskrift på det. Burrata er den luksuriøse udgave af en bøfmozzarella. Når den skæres over, så er den helt fantastisk cremet. Derfor kan vi godt lide at lade fyldet være relativt simpelt, så osten virkelig kommer til sin ret. Den går så godt sammen med nogle friske, søde cherrytomater, en skarp grøn pesto og nogle pistacienødder. Nødderne kan også udelades, hvis man ikke er til det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar