Vegetarpizza med grillede grøntsager

Vegetarpizza med grillede grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på den bedste vegetarpizza med grillede grøntsager, mascarpone og syltede rødløg. En smagfuld vegetarisk pizza.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 150 g. mascarpone
  • 125 g. frisk mozzarella
  • 250 g. kartoffel
  • 0,5 stk. squash
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 40 g. syltede rødløg
  • 0,25 bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.
  5. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  6. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op (du kan også bruge en pizzasten).
  7. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  8. I mens dejene hviler gøres fyldet klar.
  9. Skær peberfrugt i strimler. Halver squash og skær i skiver. Skær kartofler i meget tynde skiver.
  10. Grill peberfrugt og squash (det kan også gøres på en pande).
  11. Smør et lag mascarpone på dine formede pizzadeje. Smuldr herefter mozzarella udover.
  12. Fordel skiver af kartofler og de grillede grøntsager over pizzaerne.
  13. Skru ovnen ned på 230 grader.
  14. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  15. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  16. Bag kun én pizza ad gangen.
  17. Top med frisk basilikum og syltede rødløg inden servering.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på vegetarpizza med grillede grøntsager

Her får du vores bedste opskrift på en lækker og smagfuld vegetarpizza med grillede grøntsager, syltede rødløg og frisk basilikum. Bundene er smurt med et lag mascarpone og så er pizzaerne ellers toppet med squash og peberfrugt, som er grillet. Derudover er der brugt tynde skiver af kartofler. Uhm, den her pizza er altså hurtigt blevet en favorit og vi vil næsten hellere have denne vegetarudgave end en almindelig pizza med kød på.

Det er simpelthen så god en hjemmelavet pizza! Det er meget sjældent vi køber pizza færdiglavet, da vi synes, at det er for nemt at lave selv. Og så bliver det også meget bedre. Det er sådan en rigtig god fredags- eller lørdagsmenu, hvor der gerne må kræses lidt ekstra.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pizza

Vegetarpizza med grillede grøntsager

Hjemmelavet pizza med grøntsager

Vi har toppet disse hjemmelavede pizzaer med grøntsager i form af peberfrugt, squash, kartofler og syltede rødløg. Du kan dog også sagtens bruge andre grøntsager. Det kunne være små cherrytomater, aubergine, skiver af sød kartoffel eller hvad du ellers lige tænker. Hvis du har tiden og muligheden for lige at grille peberfrugt og squash inden, så smager det virkelig godt! Ellers kan du dog også sagtens stege dem i lidt olie ved høj varme på en pande. Sørg også for at skære kartoflerne rigtig tyndt. Hvis de bliver skåret for tykke, så bliver de ikke tilberedt i ovnen.

Vegetarpizza med grillede grøntsager

Vegetarisk pizza

Sådan en vegetarisk pizza uden kød skal man på ingen måde undervurdere. Som sagt, så har vi lige smurt bunden med mascarpone, men du kan dog også sagtens bruge almindelig tomatsauce, hvis du er mere til det. Hvis du endnu ikke har prøvet sådan en ‘hvid’ pizza, som det er, når man ikke bruger tomatsauce, så er du gået glip af noget. Det smager nemlig bare så godt!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Lidt ærgeligt at sætte en reklame midt i det hele så man ikke kan se de 11 første steps af opskriften 🙁

Skriv en kommentar