Pocheret torsk med porrer, dild og fløde Pocheret torsk med porrer, dild og fløde Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en omgang pocheret torsk med porrer, dild og fløde samt små kogte kartofler. En lækker, pocheret torskefilet. Ingrediensliste Pocheret torsk 450 g. torsk 2 spsk. smør 2 stk. porre 2 fed hvidløg 1 dl. hvidvin 0,5 tsk. stødt muskatnød 5 dl. piskefløde 1 stk. grøntsagsbouillonternining 1 bundt frisk dild salt/peber Tilbehør 1200 g. små kartofler med skræl 1 stk. citron Fremgangsmåde Rens kartofler, men lad gerne skrællen blive på. Put kartoflerne i en gryde og dæk med vand samt tilsæt salt. Bring kartoflerne i kog. Når vandet koger, så skruer du en smule ned for blusset. Lad dem stå og småsimre i 15-20 minutter (alt efter størrelsen og kartoffelsorten). Imens de koger, så gøres torsken klar. Rens porrer og snit i tynde skiver. Hak hvidløg eller pres i hvidløgspresser. Varm en gryde op med smør. Tilsæt hvidløg og porrer. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ind, så alkohol for damper. Tilsæt stødt muskatnød, piskefløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Lad det hele simre ved middel varme. Hak dild fint og tilsæt til saucen. Smag saucen til med salt/peber. Tjek om kartoflerne er færdigkogte ved at prikke i kartoflerne med en gaffel eller en kødnål. Når den kan gå igennem uden modstand, så er de færdige. Tjek også altid de største kartofler i gryden. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra. Sæt kort gryden tilbage på blusset og lad dem dampe af. Skru ned for saucen, så den står og simrer lige under kogepunktet. Tilsæt torskefileter til saucen og sørg for, at de er dækket helt af saucen. Lad dem pochere i 3-4 minutter alt efter størrelse. Tjek om torsken er færdig med en kødnål. Hvis du ikke møder modstand, så er torsken klar. Server pocheret torsk med de kogte kartofler, saucen og en citronbåd. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pocheret torsk med porrer, dild og fløde En lækker omgang pocheret torsk med porrer, dild og fløde. Hertil er der serveret små kogte kartofler. Hvis du har problemer med at finde på ideer til hvordan man kan tilberede torsk, så kan vi virkelig anbefale det her. Det smager SÅ godt og kræver ikke mange ingredienser. Du får smørblød torsk, som smelter på tungen og som samtidig ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Pocheret torsk er en af de lækreste måder at tilberede torskefilet på. Vi har pocheret torsken i en smagfuld flødesauce lavet med porrer, hvidvin og dild. Når man pocherer noget, så tilbereder man det i en væske, som er lige under kogepunktet. Den form for tilberedning egner sig perfekt til torsk, da man nænsomt tilbereder torsken og herved også nemt kan styre hvor meget det får. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med torsk her Pocheret torskefilet med fløde Det er virkelig en lækker og nem måde at lave pocheret torskefilet på. Du får smørblød fisk og saucen er lige prikken over i’et. En mega god sauce, som er lavet på porrer, hvidløg, hvidvin, fløde og frisk dild. En simpel sauce, som bare smager formidabelt til den hvide fisk. Så hvis du har problemer med at få nok fisk i hverdagen, fordi du mangler ideer, så håber vi, at du vil prøve den her opskrift. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.