Popcorn med karamel

Popcorn med karamel
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på popcorn med karamel. De absolut bedste popcorn med smag, som er sprøde og med smag af hjemmelavet karamel.

Ingrediensliste

  • 1 dl. popcornmajs
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 400 g. sukker
  • 30 g. smør
  • havsalt

Fremgangsmåde

  1. Kom olie og popcornmajs i en stor gryde. Sæt låget på.
  2. Sæt gryden på blusset og tænd for medium/høj varme.
  3. Snart begynder majsene at poppe. Når de gør det, så skal du lige give gryden et ryst, så du får fordelt majs og olie godt.
  4. Lad dem stå på blusset, så længe de popper. Når du kan begynde at høre, at de ikke popper så ofte mere, så ryster du gryden og tager den af blusset. Så vil de sidste lige poppe af eftervarmen.
  5. Tag låget af og hæld popcornene over i en skål.
  6. Tag en stor gryde (der skal være plads til at vende popcorn i til sidst, så hellere for stor end for lille gryde).
  7. Tag smør ud af køleskabet og vej af. Sæt til side.
  8. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  9. Kom halvdelen af sukkeret i gryden. Sæt gryden på blusset og tænd for medium varme.
  10. Når sukkeret begynder at smelte, så tilsætter du den anden halvdel af sukkeret.
  11. Rør rundt med en spatel (som kan tåle varmen) til alt sukkeret er opløst.
  12. Tilsæt smør og et nip salt (det bobler lidt op). Rør smør godt ud.
  13. Nu skal du være klar til at være hurtig, fordi det går rigtig stærkt.
  14. Tag gryden af varmen. Tilsæt popcorn og vend hurtigt popcornene rundt, så de bliver nogenlunde dækket.
  15. Kom herefter popcorn over på bagepladen med bagepapir. Fordel dem lidt ud på bagepapiret.
  16. Lad dem køle helt af.
  17. Herefter kan de brækkes i mindre stykker.
Bedøm denne ret

Opskrift på popcorn med karamel

Lav de absolut lækreste popcorn med karamel. Måske du har set de her lækre popcorn rundt omkring i butikkerne? Vi synes i hvert fald, at vi ser dem flere og flere steder. Og det kan vi godt forstå, for popcorn med smag er da bare så lækkert! Og så er det på en måde en opgradering og en luksus version af almindelige popcorn.

Samtidig er det faktisk slet ikke så svært at lave selv. Så hvis du gerne vil spare lidt penge, så kan vi anbefale at lave dem selv. Vi har nemlig også set, at de godt kan være ret dyre at købe færdiglavede i butikkerne. I stedet kan du give dig i kast med den her opskrift! Det er også et hyggeligt lille projekt.

LÆS OGSÅ: Bananlagkage

Popcorn med karamel

Karamelpopcorn

De her popcorn er lavet med karamel. Det er bare en simpel karamel lavet på sukker og smør, hvor der også er tilsat lidt sal.t Salten kan du udelade, hvis du ikke er så meget til det. Uanset hvad, så smager det så lækkert og kræver slet ikke mange ingredienser eller lang tid i køkkenet at lave.

De kan sagtens holde sig i en lufttæt beholder og bliver ved med at være sprøde. Så hvis du skal have gæster, som du gerne vil byde på lækre karamelpopcorn, så kan de altså sagtens laves dagen inden.

Hvordan opbevares de bedst?
I en lufttæt beholder et tørt sted, så de beholder sprødheden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar