Lagkage med banan

Opskrift på en lækker lagkage med banan

Bananlagkage

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på lagkage med banan. Bananlagkage er perfekt til fødselsdage eller fejringer. Lav den gerne dagen før, da den kun bliver bedre af det.

Ingrediensliste

  • Creme

  • 4 æggeblommer
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Andet

  • 2 bananer
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. vand
  • 5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Bag lagkagebundene efter opskriftens anvisning. Du kan finde opskriften her.
  2. Imens de bager, så kan du lave kagecremen.
  3. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.
  4. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned påcremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
  5. Pisk de 2 dl. piskefløde til flødeskum. Bland fløden med den kolde kagecreme. Dette er cremen til din lagkage.
  6. Del dine lagkagebunde i 3. Læg først bunden af kagen på et fad eller stor tallerken.
  7. Fordel halvdelen af cremen på bunden.
  8. Skær dine bananer i skiver. Fordel halvdelen af skiverne rundt på hele bunden). Læg en bund ovenpå.
  9. Gentag samme procedure igen.
  10. Slut af med at lægge toppen af lagkagebunden ovenpå.
  11. Hvis du først skal bruge kagen dagen efter, så pakkes den ind i husholdningsfilm og sættes på køl, indtil dagen efter.
  12. På dagen røres glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Hvis glasuren er for tyk, så tilsætter du bare lidt vand, indtil den har en fin konsistens.
  13. Fordel glasuren ovenpå toppen.
  14. Pisk de 5 dl. fløde til en fast flødeskum. Put den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  15. Sprøjt fløde langs siderne af lagkagen. Dette er nemmest, hvis man starter fra bunden og kører op over kanten og ned igen. Sørg for at køre godt op over kanten, så fløden ikke glider af.
  16. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker lagkage med banan

Den bedste lagkage med banan, creme og fløde. En bananlagkage er en simpel, mild og virkelig god lagkage. Vi har brugt hjemmebagte lagkagebunde, men du kan sagtens bruge nogle færdigkøbte. I mellem bundene har vi kagecreme blandet med flødeskum og skiver af banan. Som sagt, en virkelig simpel kombination.

På toppen er der chokoladeglasur, som lige er prikken over i’et til denne lagkage. Og så er der selvfølgelig flødeskum langs siderne. Hvis man vil gøre den ekstra festlig, så kan man pynte med friske bær eller hakket chokolade på toppen. Vi valgte blot at holde denne bananlagkage super simpel.

LÆS OGSÅ: Chokoladelagkage med hindbær og chokolade

Opskrift på en lækker lagkage med banan Opskrift på en lækker lagkage med banan

Lagkage med frugt

Vi elsker lagkage med frugt. Selvom den klassiske med syltetøj, makroner, creme og fløde også er god, så er det bare lækkert med frugt i. Du kan bruge lige præcis de frugter eller bær du har lyst til. Denne er som sagt med banan, men den ville også være god med jordbær, hindbær, blåbær eller skiver af kiwi. Vi ville dog ikke bruge frugter som æble eller pære medmindre det er kogt til en kompot.

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi hver dag kommer med masser af inspiration til kager, søde sager og meget andet.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag