Lækre hverdagsopskrifter

Lagkage med banan

Opskrift på en lækker lagkage med banan
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på lagkage med banan. Bananlagkage er perfekt til fødselsdage eller fejringer. Lav den gerne dagen før, da den kun bliver bedre af det.

Ingrediensliste

  • Lagkagebunde

  • 3 stk. lagkagebunde
  • Creme

  • 4 stk. æggeblomme
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Andet

  • 2 stk. banan
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 2 spsk. vand
  • 5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.
  2. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned påcremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
  3. Pisk de 2 dl. piskefløde til flødeskum. Bland fløden med den kolde kagecreme. Dette er cremen til din lagkage.
  4. Del dine lagkagebunde i 3 (medmindre de allerede er delt. Du kan bruge færdigkøbte eller lave dine egne). Læg først bunden af kagen på et fad eller stor tallerken.
  5. Fordel halvdelen af cremen på bunden.
  6. Skær dine bananer i skiver. Fordel halvdelen af skiverne rundt på hele bunden). Læg en bund ovenpå.
  7. Gentag samme procedure igen.
  8. Slut af med at lægge toppen af lagkagebunden ovenpå.
  9. Hvis du først skal bruge kagen dagen efter, så pakkes den ind i husholdningsfilm og sættes på køl, indtil dagen efter.
  10. På dagen røres glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Hvis glasuren er for tyk, så tilsætter du bare lidt vand, indtil den har en fin konsistens.
  11. Fordel glasuren ovenpå toppen.
  12. Pisk de 5 dl. fløde til en fast flødeskum. Put den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  13. Sprøjt fløde langs siderne af lagkagen. Dette er nemmest, hvis man starter fra bunden og kører op over kanten og ned igen. Sørg for at køre godt op over kanten, så fløden ikke glider af.
  14. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på lagkage med banan

Den bedste lagkage med banan, creme og fløde. En bananlagkage er en simpel, mild og virkelig god lagkage. Vi har brugt hjemmebagte lagkagebunde, men du kan sagtens bruge nogle færdigkøbte. I mellem bundene har vi kagecreme blandet med flødeskum og skiver af banan. Som sagt, en virkelig simpel kombination.

På toppen er der chokoladeglasur, som lige er prikken over i’et til denne lagkage. Og så er der selvfølgelig flødeskum langs siderne. Hvis man vil gøre den ekstra festlig, så kan man pynte med friske bær eller hakket chokolade på toppen. Vi valgte blot at holde denne bananlagkage super simpel.

LÆS OGSÅ: Chokoladelagkage med hindbær og chokolade

Opskrift på en lækker lagkage med banan

Bananlagkage

Bananlagkagen er en klassisk lagkage med banan og creme. Den er meget mild i smagen, så derfor egner den sig også perfekt til børn. Det er virkelig en lækker, hjemmelavet lagkage, som du kan servere året rundt.

Opskrift på en lækker lagkage med banan

Lagkage med frugt

Vi elsker lagkage med frugt. Selvom den klassiske med syltetøj, makroner, creme og fløde også er god, så er det bare lækkert med frugt i. Du kan bruge lige præcis de frugter eller bær du har lyst til. Denne er som sagt med banan, men den ville også være god med jordbær, hindbær, blåbær eller skiver af kiwi. Vi ville dog ikke bruge frugter som æble eller pære medmindre det er kogt til en kompot.

Kan jeg lave denne bananlage dagen før?
Jep, det vil vi faktisk anbefale. Generelt bliver lagkager bare bedre af at blive lagt sammen dagen før. Vent med glasur og fløde til på selve dagen, men læg bundene sammen med fyldet dagen før. Sæt kagen på køl og pak den evt. ind i husholdningsfilm på tallerkenen, så  den ikke tager smag fra andre madvarer i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end chokoladeglasur?
Jep, du kan også vælge blot at smøre lagkagen med flødeskum, hvis du ikke er så meget til chokoladeglasuren. Vi elsker dog kombinationen af creme, chokolade og banan, så vi ville ikke udelade det.

Kan jeg bruge en færdiglavet creme?
Jep, du kan sagtens bruge en færdiglavet creme. Man kan købe pulver kagecreme, som blot skal piskes med mælk. Den løsning tager vi også ofte, hvis det skal gå hurtigt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag