Porchetta på grill

Porchetta på grill
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på en porchetta på grill. En grillet porchetta på gasgrill smager skønt til aftensmad eller som gæstemad.

Ingrediensliste

  • Porchetta

  • 2,2 kg. svineslag
  • 0,5 bundt frisk timian
  • 0,5 bundt frisk rosmarin
  • 7 fed hvidløg
  • 1 stk. økologisk citron
  • salt/peber
  • Marinade

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Skyl og hak krydderurter og hvidløg fint. Bland sammen i en skål sammen med fintrevet citronskal og saft, salt og peber.
  2. Nu til kødet. Vend sværene opad og rids herefter grundigt igennem, dog ikke ned i kødet.
  3. Nu vendes slaget og smøres godt med krydderurte-blandingen.
  4. Rul stegen godt sammen. Sørg for at mase og holde den tæt under rulningen (målet er, at sværene skal nå hele vejen rundt). Brug kødsnor til at holde den stramt sammen.
  5. Sørg for at sværene er gnedet godt ind i salt, især ned i sprækkerne.
  6. Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål: olivenolie, paprika, æblecidereddike, ketchup, citronsaft, salt og peber.
  7. Pensl nu marinaden på stegen.
  8. Når grillen har nået en temperatur på 150 grader placeres rotisseriet over inddirekte varme. Man kan sagtens undvære et rotisserie, dog kræver det, at man ofte (hvert 10. minut ca.) vender stegen undervejs. Lad porchettaen stege i cirka 2 timer. En god hjælp vil være et stegetermometer, så man kan følge med undervejs. Målet er en kernetemperatur på 65-70 grader.
  9. Er sværene ikke sprøde når kernetemperaturen rammer 66-68 grader, kan man tænde for direkte varme og skrue op for temperaturen. Sørg dog for at holde øje undervejs, så den ikke bliver forbrændt.
  10. Når kernetemperaturen er nået tages stegen af. Lad den herefter hvile i 20 minutter.
  11. Skær kødet i skiver og server.

Opskrift på porchetta på grill

Det gode sommervejr er her og det kalder da på en porchetta på grill! Har du smagt porchetta før? Det lækreste svinekød med sprøde svær, som rulles sammen med en krydderurteblanding. Du får sprøde svær samt saftigt og smagfuld kød. Det er simpelthen bare så lækkert og passer perfekt til sommermaden. Grillet porchetta er desuden nemt at lave. Vi bruger et rotisserie, men har man god tid og tiden til at vende den selv, så kan det også gøres uden. Server grisen sammen med flødekartofler og melonsalat, så har du alletiders sommermenu.

Noget af det bedste ved sommeren er grillmaden. Ligeså snart vejret er til det, så finder vi grillen frem og så griller vi stort set alt hvad der kan grilles. Det kan noget at lave mad udendørs, hvor man samtidig kan nyde det gode vejr og lade duften af grillet porchetta overtage. Efter vi har fået børn, så elsker vi det kun endnu mere, da de kan lege udenfor imens man laver aftensmaden.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kød på grill her

Porchetta på grill

Grillet porchetta

En grillet porchetta giver en smagfuld og saftig steg med sprøde flæskesvær. Man kan godt kalde den for sommerens flæskesteg. Det kan dog være svært at få fat i en porchetta. Det består af et svineslag, som rulles stramt sammen med krydderurter. Ved slagteren kan man bestille et svineslag, men det kan være svært at få det ved købmanden. Her kan man oftere få en “færdigrullet” porchetta, som bare skal tilberedes. Uanset hvad så er det et lækkert stykke kød, som vi kun kan anbefale. Især at lave porchetta på gasgrill.

Porchetta på grill

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar