Pulled pork

Opskrift på pulled pork
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

12 timer

Samlet tid

12 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet pulled pork lavet i ovn. Nakkefileten er vendt i en dry rub, som giver masser af smag og saftighed til kødet.

Ingrediensliste

  • Dry rub

  • 1500 g. nakkefilet
  • 1,5 spsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 2,5 spsk. brun farin
  • 2 spsk. paprika
  • 0,5 spsk. stødt spidskommen
  • 0,5 spsk. cayennepeber
  • Barbequesauce

  • 1,5 dl. ketchup
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 0,75 dl. brun farin
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • salt/peber
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Pulled pork bliver bedst af at blive marineret dagen før. Her gnider man den ind i sådan en “dry rub”.
  2. Rør alle krydderierne sammen i en skål.
  3. Tag nakkefileten ud. Tør den godt af, så den ikke er alt for våd.
  4. Fordel nu krydderiblandingen over det hele og gnub det godt ind. Det er ikke som en marinade, men derimod skal det dække hele nakkefileten.
  5. Pak herefter nakkefileten i en stor pose eller pak den godt ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt den på køl natten over.

Barbequesauce

  1. Put alle ingredienserne op i en gryde.
  2. Tænd for blusset ved middel varme.
  3. Lad det få et opkog og skru herefter ned. Lad det simre 5-10 minutter.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Tag gryden af varmen og lad din barbequesauce køle helt af.
  6. Sæt på køl indtil brug.

Dagen efter

  1. Tag din nakkefilet ud af køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 110 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  3. Læg din nakkefilet i et ildfast fad.
  4. Sæt den ind i ovnen.
  5. Nu skal din pulled pork stege 10-12 timer i ovnen. Det tager lang tid, men er hele processen værd.
  6. Den skal have en kernetemperatur på 90-93 grader.
  7. Tag din steg ud af ovnen.
  8. Riv den fra hinanden med to gafler.
  9. Vend din barbequemarinade i. Server din pulled pork med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pulled pork

Her får du opskriften på pulled pork fra bunden lavet med dry rub og vendt i hjemmelavet barbequesauce. Pulled pork er én af vores absolut yndlings måder at tilberede nakkefilet på. Det er perfekt at lave, hvis det skal være lidt ekstra godt i hverdagen eller i weekenden og man har tiden til det. Det er super lækkert til aftensmad og kan serveres sammen med bagte kartofler og en god salat. Skal det være på den klassiske måde, så anbefaler vi at lave en lækker hjemmelavet burger med pulled pork, coleslaw og syltede rødløg. Det bliver næsten ikke mere snasket og lækkert end det!

LÆS OGSÅ: Indbagt mørbrad

Opskrift på pulled pork

Pulled pork i ovn

Vi laver vores pulled pork i ovn. Du kan dog også sagtens lave det på grill, hvis du er mere til det. Så får kødet også en super lækker røget smag, som man ikke får ved at tilberede det i ovn. Vi laver det dog oftest i ovn, da det er super nemt.

Lav din egen dry rub

Vi laver en dry rub, som man fordeler på kødet. Vores består af brun farin, paprika, spidskommen, cayennepeber samt salt og peber. Den her dry rub skaber en hinde rundt om kødet, når det steges og det er den, som sørger for, at kødet ikke bliver tørt, men forbliver super saftigt.

Brug kødet til burger

Vi elsker at få burger. Vi laver det ofte som byg-selv-burger, hvor man så selv kan fylde sin burger med det man har lyst til. Så klargører vi burgerboller, fyld, kød og dressing og laver det som et tag-selv bord. Det er rigtig smart, hvis man skal have gæster eller hvis børnene gerne vil lave deres egen burger. Det er nemt og man kan forberede meget af det på forhånd, så man ikke får stress over maden. Så skal man blot sørge for at tingene er varme osv. Prøv vores opskrift på burger her.

Opskrift på pulled pork

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa 🙂
    Har I bare kødet stående i et ildfast fad i ovnen og med eller uden sølvpapir? Tænker om den bliver brandt i 10 timer uden sølvpapir eller? 🥰

    1. Hej,

      Ja uden sølvpapir. Den bliver ikke brændt, men den får farve, som du også kan se på billedet 🙂

      Kh

  2. Hej

    Det lyder lækket, men hvor meget skal ovnen stå på? 🙂

    Tror du man kunne lave det af svineskanker også?

  3. Hej
    Jeg har lavet det i dag af skanker, helt efter din opskrift bortset fra, at jeg brugte stegetermometer og stoppede da det nåede 93 i kernetemperatur.

    Det er blevet helt fantastisk (bare vi ikke når at prøvesmage så meget, at der ikke er til burgerne i aften) 🙂

    Tusinde tak for en fantastisk opskrift
    KH Susanne

  4. I opskriften skriver I alm. ovn 110 grader, men her i kommentarsporet skriver I 115 varmluft – hvad er mon det rigtige at vælge? 😉

  5. Vi fulgte opskriften, bortset fra at vi kom stegen i en stegepose de første 9 timer og derefter klippede posen op de sidste par timer, så der kom stegeskorpe. Det smagte fuldstændig fantastisk. Kødet var saftigt, blødt og lækkert og smagen var forrygende. Vi blandede ikke barbecuesaucen i kødet, men brugte den som valgfrit tilbehør. 5 stjerner herfra!

Skriv en kommentar