Rå gulerodskage med Daim

Rå gulerodskage med Daim
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lynhurtig opskrift på rå gulerodskage med Daim, makroner og flødecreme. En hurtig dessert, som kan laves på under 20 minutter.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 125 g. makroner
 • 80 g. Daim
 • Flødecreme

 • 2,5 dl. piskefløde
 • 2 spsk. flormelis
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 100 g. creme fraiche
 • 150 g. gulerod

Fremgangsmåde

 1. Knus makroner groft og hak Daim fint. Placer det i bunden af et fad.
 2. Pisk piskefløde med flormelis og vaniljesukker med en elpisker til du har en blød flødeskum. Vend forsigtigt creme fraiche i.
 3. Fordel cremen ovenpå makroner og Daim.
 4. Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern (vægten som er angivet er i revet vægt).
 5. Fordel gulerødderne udover cremen.
 6. Knus evt. et par makroner på toppen også.
 7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på rå gulerodskage med Daim

Vi må være ærlige og sige, at vi var noget skeptiske, da vi først hørte om en rå gulerodskage med Daim. En såkaldt no-bake kage, som består af ganske få ingredienser og som virkelig overraskede os positivt! Det er en lynhurtig dessert, som laves med en bund af makroner og Daim – og som toppes med flødecreme og rå gulerødder. Det smager hammergodt og er hurtigt blevet tilføjet til vores bibliotek af lynhurtige desserter.

Det er sådan en dessert, som kan spises året rundt, da man jo kan få gulerødder året rundt. Den er hurtig at bikse sammen, da man bare skal knuse makroner og hakke Daim til bunden. Herefter skal der piskes en flødecreme, som vi laver på piskefløde og creme fraiche. Og til sidst toppes den med groftrevet gulerod.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på hurtige desserter her

Rå gulerodskage med Daim

No-bake kage med gulerødder og Daim

Måske du også er skeptisk omkring sådan en no-bake kage med gulerødder og Daim. Så er der jo ikke andet for end at kaste sig ud i det og prøve det af! Det lyder måske fjollet med gulerødder i en dessert som denne. Men gulerødder er jo søde og sprøde, hvilket smager fantastisk sammen med de sprøde makroner, Daim-chokoladen og den lækre creme.

Så hvis du lige mangler en lynhurtig dessert, som kan bikses sammen på 20 minutter, så skal du da helt sikkert lave den her lækre gulerodsdessert. Man kan jo også pifte den op ved at blande både gulerødder og æble. Ellers kan den også sagtens laves med æble, så det bliver mere som en gammeldags æblekage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar