Rabarberlemonade

Rabarberlemonade
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en frisk rabarberlemonade, som er den perfekte sommerdrik. Server den som den er eller bland op med lidt alkohol.

Ingrediensliste

  • 8 stilke rabarber
  • 2 dl. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. citron
  • 1 liter vand

Fremgangsmåde

  1. Rens rabarber og skær ud i mindre stykker. Pres citronerne for saft.
  2. Kom rabarberstykker, citronsaft, sukker, vaniljesukker og vand op i en gryde.
  3. Bring gryden i kog.
  4. Skru herefter ned og lad det simre til rabarberne bliver møre og sukkeret bliver opløst. Det tager ca. 30 minutter.
  5. Tag herefter gryden af varmen. Lad det hele køle ned.
  6. Nu kan du vælge at sigte det hele med det samme, men vi lader det hele køle ned og så sætter vi hele gryden på køl og lader lemonaden trække natten over.
  7. Dagen efter sigtes den igennem en fin si eller et fint klæde.
  8. Hæld den på en skoldet flaske og sæt på køl.
  9. Hvis du synes den er for kraftig i smagen, så kan den spædes op med lidt vand eller danskvand ved servering.
  10. Server den med isterninger og evt. en citronskive i.
Bedøm denne ret

Opskrift på rabarberlemonade

En frisk og lækker rabarberlemonade, som er den perfekte sommerdrik. Den består af en blanding mellem rabarber og citron, hvilket giver den lidt mere kant og syrlighed i forhold til en rabarbersaft. Det er i hvert fald blevet en af vores nye yndlingssommerdrikke! Og så kan den nemt gøres festlig ved at komme isterninger, citronskive og lidt frisk mynte i.

Man kan også pifte den endnu mere op ved at blande den op med lidt alkohol. Det kunne være gin eller vodka. Det ville være en lækker sommerdrink, men den vil også nemt kunne bruges som en velkomstdrink med rabarber i. Det er vi sikre på vil falde i god jord hos de fleste.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med rabarber her

Rabarberlemonade

Lemonade af rabarber og citron

Lige nu er der fuld gang i rabarbersæsonen. Måske du er heldig at have rabarber i haven, så er det i hvert fald oplagt at lave sådan en omgang her. Ellers kan man også få fat i dem i de fleste supermarkeder lige nu. Vi elsker rabarber, da man kan bruge det til så meget forskelligt. Det kan bruges til lemonade som her, men også til saft, kager, kompotter og meget mere. Og man kan sågar også bruge den til aftensmad i bagte retter. Vi ender aldrig med en rest rabarber, da man i hvert fald altid kan trylle det om til sådan en frisk og lækker omgang rabarberlemonade som her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

    1. Hej,

      Hvis den hældes på en flaske skyllet i atamon og som er skoldet, så i 1 måned. Ellers kan den også sagtens fryses <3

      Kh

    1. Hej Maria,

      Ja. Det tog lidt længere tid for os end 3-4 min. Og så må de også gerne koge, så smagen og saften fra rabarberne ordentligt kan trænge ud. Det kan den ikke, hvis det kun koges i 3-4 min. 🙂

      Kh

Skriv en kommentar