Brombærsaft

Brombærsaft
Opskrift til liter Opskrift til 1 liter

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet brombærsaft. Udnyt efterårets lækre brombær og lav en smagfuld og nem saftevand, som smager så godt.

Ingrediensliste

 • 500 g. brombær
 • 250 g. sukker
 • 1 liter vand

Fremgangsmåde

 1. Skyl brombær og fjern eventuelle grimme bær.
 2. Put dem i en gryde sammen med vand.
 3. Kog det op og lad det simre ved lav varme under låg i ca. 20 minutter.
 4. Si solbærrene fra igennem et klæde eller trådsi.
 5. Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker.
 6. Lad det simre videre i 10-15 minutter.
 7. Tag gryden af varmen.
 8. Hæld saften på rengjorte flasker eller patentglas.
 9. Den kan holde sig på køl i ca. 1-2 uger.
Bedøm denne ret

Opskrift på brombærsaft

Hjemmelavet brombærsaft er blot én af de ting, som du kan lave af efterårets lækre og farverige brombær. Vi elsker hjemmelavet saft og har efterhånden en del opskrifter på det. Du finder dem alle lige her, hvis du kunne være interesseret i at se flere opskrifter. Den her saft af brombær er så lækker en måde at udnytte de flotte brombær og du får den smukkeste mørke saft med en dejlig bærsmag.

Hjemmelavet saft kan serveres i stort set alle sammenhænge. Det kan nydes til frokost, aftensmad eller om eftermiddagen, hvor man måske lige får en lille eftermiddagsbolle. Derudover er den her saft udelukkende lavet på brombær, men du kan også sagtens tilføje andre bær til opskriften, så det bliver en slags bærsaft.

LÆS OGSÅ: Bagt æble med marcipan

Brombærsaft

Hjemmelavet saft med brombær

Saftevand med brombærsmag smager så lækkert. Især hvis du får fat i nogle smagfulde, store og lækre brombær. Man skal næsten på brombærjagt eller have en brombærbusk i haven for at lave sådan en omgang. Det kan nemlig være ret dyrt at købe friske brombær i supermarkedet, hvis man vil bruge dem på saft. Så hvis du er så heldig at have en brombærbusk eller kender nogen, som har, så er denne opskrift lige noget for dig.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar