Rabarberroulade Rabarberroulade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker sommer rabarberroulade med rabarberkompot, flødeskum og bær. En dejlig og nem sommerkage, som kræver få ingredienser. Ingrediensliste Rouladebund 3 stk. æg 130 g. sukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker Fyld 340 g. rabarber 170 g. sukker 0,5 dl. vand 2 tsk. vaniljesukker 2 dl. piskefløde 1 håndfuld jordbær Fremgangsmåde Start med at gøre rabarberkompotten klar, så den kan køle af. Rens rabarber og skær i mindre stykker. Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 10-20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret. Bunden smøres med den kolde rabarberkompot og rulles stramt sammen. Skær enderne af og anret på et fad. Pisk piskefløde til flødeskum og kom den op i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt flødeskum ud på toppen af rouladen. Pynt med friske jordbær, lidt nøddeflager og evt. lidt mynte eller citronmelisse. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rabarberroulade En nem og lækker rabarberroulade med hjemmelavet rabarberkompot, flødeskum og jordbær. Skal du lave en nem og hurtig kage, så lad det være en roulade. Den er lynhurtig at bikse sammen og så smager den helt fantastisk. Bunden bliver luftig og svampet. I kombination med den syrlige kompot og den fede fløde, så er det virkelig den bedste kombination. Vi elsker når rabarbersæsonen er over os, da man kan lave de lækreste kager og desserter med det. Vi kan godt lide, at rabarber har noget syrlighed, hvilket gør, at det passer perfekt til søde sager. Det her er en simpel roulade med rabarber, som aldrig slår fejl. Skal den være endnu mere snasket, så kan du også komme flødeskum eller kagecreme indeni rouladen, inden den rulles sammen. Vi kan bare godt lide det simple udtryk, som sådan en roulade her får, når den er sådan her. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på roulader her Roulade med rabarber Roulade med rabarber må nok være én af vores yndlings roulader. Som sagt, så elsker vi den der kombination af syrlighed og sødme, hvilket man får i den her kage. En roulade er også en kage, som heller ikke ligger for tungt. Det er en kage uden smør, hvilket også gør det til en forholdsvis billig kage. Du kan selvfølgelig også pifte den op og lave fyldet med andet end rabarber. Prøv at lave en kompot på både rabarber og søde danske jordbær. Det er smagen af sommer og en vaskeægte sommerroulade! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.