Rejer i hvidløg

Rejer i hvidløg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på rejer i hvidløg. Gambas al ajillo, som de rigtigt kaldes er de lækreste tigerrejer med hvidløg.

Ingrediensliste

  • Gambas al ajillo

  • 300 g. tigerrejer
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 stk. frisk chili
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 0,75 dl. olivenolie
  • 3 spsk. smør
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg, chili og persille fint.
  2. Dup rejerne tørre og fjern evt. tarm, hvis de har det langs ryggen.
  3. Varm en gryde op med olie og smør.
  4. Tilsæt hvidløg, chili og persille. Lad det svitse af kort og tilsæt så rejerne sammen med lidt salt.
  5. Steg rejer af i ca. 3-4 minutter til de har fået farve over det hele.
  6. Tag gryden af varmen og kom rejerne over i et lille fad. Hæld olie/smør blandingen over.
  7. Pynt evt. med lidt frisk chili og persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på rejer i hvidløg

En super nem opskrift på rejer i hvidløg eller gambas al ajillo, som det hedder på spansk. Det er store tigerrejer eller blot store rejer, som bliver stegt i en blanding af hvidløg, chili og frisk persille. Det smager så godt og er et lækkert indslag på tapasbordet eller som en lille appetizer. Vi serverer dem med noget godt brød til og evt. en god mayonnaise eller aioli til. Det smager så godt, når man lige dypper brødet i noget af den overskydende olie/smør blanding, som rejerne er stegt i. Det er nemt at lave og kræver kun ganske få ingredienser. Det er sådan en ret, som passer godt til det danske forår og bedre vejr, som vi begynder at gå i møde.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og ideer på tapas her

Rejer i hvidløg

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo er en spansk ret, som består af rejer, som er stegt i masser af hvidløg, chili og frisk persille. Det er den bedste smagskombination, som bare klæder rejerne rigtig godt. Man kan bruge store tigerrejer og man kan selv vælge om det skal være med eller uden skal. Der er lidt mere pillearbejde i det, når man laver dem med skal på. Men det er altså også noget af charmen.

Vi serverer gerne sådan en omgang gambas al ajillo på tapasbordet. Så har vi også forskellige dyppelser og noget godt brød til. Det plejer at være en sikker vinder hos stort set alle.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar