Ribsmousse Ribsmousse Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 glas Opskrift til 8 glas Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav en frisk og lækker ribsmousse med ribs og hindbær. Det er en lækker sommerdessert i glas, som du sagtens kan lave dagen før. Ingrediensliste 100 g. frosne hindbær 80 g. ribs 1 spsk. citronsaft 1,5 dl. vand 4 stk. husblas 80 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 3 stk. æggeblomme 3 dl. piskefløde Fremgangsmåde Læg husblas i blød i koldt vand. Skyl ribs grundigt. Lad blot stilken sidde på. Kom frosne hindbær, ribs, citronsaft og vand op i en gryde. Tænd for blusset og bring det i kog. Skru herefter ned for varmen og lad det simre ved lav varme til bærrene er kogt ud. Mos ribs og hindbær i gryden. Dræn det hele igennem et klæde eller en trådsi, så du blot har saften. Hæld saften tilbage i gryden. Dræn husblas og klem vandet ud. Tilsæt drænet husblas til saften og rør det godt ud. Tag gryden af blusset og lad det køle af. I én skål piskes æggeblommer, vaniljesukker og sukker til en luftig og lys æggemasse. Det tager ca. 4-5 minutter med en elpisker. I en anden skål piskes fløde til en blød flødeskum (den skal blot lige danne toppe). Vend først æggeblandingen med den afkølede bærblanding. Vend herefter forsigtigt flødeskum i. Fordel massen i små portionsglas. Sæt glassene på køl i minimum 3 timer. Pynt evt. glassene af med lidt friske ribs, som først er dyppet i æggehvide og herefter i sukker. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på ribsmousse Lav den lækreste omgang ribsmousse i glas. Det er en super nem dessert, som virkelig bare smager af sol og sommer! Og så bliver moussen simpelthen så fin, når den laves i små portionsglas. Samtidig er de så nemme at servere, hvis man skal bruge dem som dessert, da de jo nærmest allerede er anrettet. Man kan blot lige pynte dem af med lidt friske ribs eller evt. lidt hakket hvid chokolade, hvis man har det. Vi elsker at få udnyttet de syrlige ribs, som er i sæson lige nu. Måske du er heldig at have en ribsbusk eller måske du kender et sted, hvor du gratis kan plukke de fine, røde bær. Så kan vi i hvert fald anbefale at bruge de lækre ribs i desserter, kager, til saft og meget mere! LÆS OGSÅ: Ribskage Ribsmousse i glas Vi har som sagt anrettet den lækre ribsmousse i små glas. Generelt, så anretter vi ofte mousser i glas, da det simpelthen er så nemt, hvis de skal bruges som dessert. Men ellers kan man også sagtens lave moussen i én stor skål, hvor folk så blot tager fra skålen. Til selve moussen har vi brugt ribs, men også lige tilsat lidt hindbær. Vi synes det er sådan en lækker kombination og så giver hindbærrene lige lidt ekstra til moussen. Du kan dog sagtens kun bruge ribs og så blot udelade hindbær. Kan jeg lave moussen dagen før? Ja, den skal faktisk helst laves dagen før, så den har god tid til at sætte sig. Det gør også, at det er én af de desserter, som man kan lave i god tid. Så har du masser af tid til at hygge med dine gæster og skal ikke bekymre dig om desserten. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.