Rigatoni med sprød chorizo Rigatoni med sprød chorizo Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker omgang rigatoni med sprød chorizo og tomatsauce. En nem hverdagsret med pasta og chorizo. Ingrediensliste Rigatoni med sprød chorizo 2 stk. løg 4 fed hvidløg 2 dl. hvidvin 2 tsk. tørret timian 2 spsk. tomatpure 800 g. hakkede tomater på dåse 2,5 dl. madlavningsfløde 1 stk. grøntsagsbouillonterning 0,75 bundt frisk basilikum 50 g. parmesan salt/peber 500 g. rigatoni pasta Topping 120 g. chorizo 0,25 bundt frisk basilikum 30 g. parmesan Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Skær chorizo ud i mindre stykker. Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom chorizo på. Vend jævnligt og lad stege til det er sprødt og gyldent. Tag så fra på en tallerken. Sæt panden tilbage og kom evt. lidt ekstra fedtstof på. Kom så løg og hvidløg på. Lad sautere kort. Tilsæt så hvidvin. Lad alkoholen fordampe og vinen koge en smule ind. Så tilsættes tørret timian, tomatpure, hakkede tomater på dåse, madlavningsfløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Vend det hele godt sammen. Skru lidt ned og lad det simre. Kog pasta efter pakkens anvisning. Når pasta er færdigkogt, så hældes vandet fra. Gem noget pastavand og hæld resten fra. Vend pasta i saucen og kom evt. noget af pastavandet ved også. Kom fintrevet parmesan og frisk basilikum i. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt/peber. Anret i et stort fad eller i selve panden. Fordel sprød chorizo over. Pynt med basilikumsblade og riv evt. lidt frisk parmesan over. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rigatoni med sprød chorizo Den nemmeste omgang rigatoni med sprød chorizo og tomatsauce. En ret som den her står ofte på menuen. Den er hurtig at lave og vi har ofte alle ingredienserne til den på lager. Så det er ofte sådan en ret, som vi laver de dage, hvor vi ikke lige har fået handlet ind eller bare skal have lavet noget aftensmad hurtigt. Den består af pasta, som vendes i en cremet tomatsauce og toppes med sprød chorizo. Chorizo skæres ud i lidt mindre stykker og så steges det sprødt på en pande. Det er så lækkert lige at toppe pastaen med sprød chorizo, lidt frisk basilikum og parmesan. Det er en nem hverdagsret med pasta, men den kan også sagtens fungere som en weekendret. Server evt. med en lækker tomatsalat og noget godt brød til. Så er det altså et godt måltid, som vores gæster også altid elsker at få serveret for sig. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pastaretter med svinekød her Pasta chorizo opskrift Det her er sådan en god omgang pasta med chorizo. Pasta chorizo i en cremet tomatsauce lavet på løg, hvidløg, hvidvin, hakkede tomater og fløde. Prikken over i’et er den friske basilikum, som bare altid er godt i en pastaret. Pasta chorizo er bare en god ret til de travle dage, hvor aftensmaden helst skal laves hurtigt. Vi har brugt rigatoni, men du kan bruge spaghetti, pastaskruer eller hvad du ellers har eller godt kan lide. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.