Risengrødsvafler

risengrødsvafler
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på risengrødsvafler. De bedste vafler med risengrød, hvor du kan få brugt eventuelle rester.

Ingrediensliste

  • 330 g. risengrød
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen til dejen i en skål.
  2. Tænd dit vaffeljern.
  3. Smør jernet med smør eller olie (et tip er at bruge en pensel til at fordele det smeltede smør over det hele).
  4. Hæld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
  5. Bag indtil de er gyldenbrune.
  6. Fortsæt sådan indtil du ikke har mere dej.
  7. Nyd med syltetøj og sukker.
Bedøm denne ret

Opskrift på risengrødsvafler

Risengrødsvafler, klatkager af risengrød og risalamande cheesecake er geniale måder til at få brugt rester af risengrød. Eller så er det også perfekt anledning til at lave risengrød, hvis du alligevel skal i gang. De her vafler med risengrød er en anderledes måde at bruge resterne på. Måske du oftest laver klatkager ud af resterne, men prøv i stedet at lave disse lækre vafler. De smager bare skønt til morgenmad, som eftermiddagssnack eller dessert.

Samtidig er de bare super nemme at lave. Man rører blot æg, sukker, vaniljesukker og lidt mel i den kolde risengrød. Voila, 2 minutter senere har du en vaffeldej, som du kan stege i et vaffeljern. Server de lækre risengrødsvafler med syltetøj, flormelis, is eller hvad du ellers tænker kunne være lækkert.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vafler

risengrødsvafler

Vafler med risengrød

Som regel, så bliver vafler jo ikke lavet med risengrød. Men når de gør, ligesom her, så er risengrøden hovedingrediensen. Det vil sige, at der bruges minimalt med mel. Og selvom de er lavet primært på risengrød, så får du altså stadig smagfulde og lækre vafler. Vi steger dem i smør. Et tip er at bruge en bagepensel til at fordele det smeltede smør i hele jernet. Så får du de bedste vafler. Så hvis du har en rest risengrød, så kan vi helt klart anbefale dig at lave disse lækre grødvafler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar