Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Søde sager / Vafler
Opskrifter på vafler i alle udgaver. Her finder du opskrift på klassiske, sprøde vafler, belgiske, sunde, bananvafler, spinatvafler og meget mere. Du kan spise vafler til både aftensmad og dessert. Spis dem med syltetøj, sukker, flormelis, flødeskum, is eller nutella. Det er én af vores absolut yndlings desserter.
Her finder du alle vores bedste opskrifter på vafler, som giver dig en luftig og sprød vaffel. Du finder alt fra opskrifter på belgiske vafler til sunde af slagsen og meget mere. Så hvis du er på udkig efter den bedste vaffel opskrift, så lover vi dig, at du helt sikkert finder opskriften lige her.
Husk at smøre vaffeljernet, inden du kommer dejen i. Vi kommer en lille klat smør i og så fordeler vi smørret med en bagepensel. På den måde sikrer du, at hele jernet er smurt og derved vil din dej ikke hænge fast, når du åbner vaffeljernet. Et andet tip er, at du skal sørge for, at vaflen er bagt nok, inden du åbner jernet. Hvis du kigger ind i jernet ved siden, så kan du se, at vaflen hæver op. Lad den gerne stege der 1 minuts tid inden du åbner jernet.
Hvis dine vafler bliver bløde, så kan det være tre ting. 1. Det kan være fordi, at du ikke har nok fedtstof i selve dejen. 2. Det kan være fordi, at du ikke har smurt vaffeljernet grundigt inden. 3. Det kan være dit vaffeljern. Vi har prøvet så mange forskellige vaffeljern og vi må bare indrømme, at det også kan have noget med dit jern at gøre.
Det er forskelligt hvor længe dine vafler skal bage. Det kommer an på dit jern, hvor lang tid det har varmet op inden og hvor varmt det er, når dejen kommes i. Erfaring siger, at en vaffel skal have ca. 2-3 minutter i vaffeljernet.
Vafler er bedst, når de er frisklavede. Er der alligevel et par stykker tilbage, så kan de holde sig 2-3 dage i køleskabet.
De fleste kan i hvert fald spise 2-3 vafler. Men det kommer helt an på anledningen. Har man lige spist en forret og hovedret inden, så kan man måske kun spise 1 eller 2 vafler. Får man vafler til aftensmad, så kan man måske spise 4-5. Det var det bedste, da vi var mindre, og man så skulle have vafler til aftensmad.
Vafler er bare bedst, når de er helt frisklavede. Hvis man begynder at stable dem, så bliver de desværre bløde. Vores bedste tip er, at du har vaffeljernet til at stå på bordet. Så laver du vaflerne, ligesom I spiser. Så kan man dele vaflen ud eller det kan gå på tur, hvis tur det er til at få en vaffel.
Hvis du har et par vafler tilbage efter, så kan de pakkes i stanniol og lægges i køleskabet.
Som vi har nævnt, så kan det hænge sammen med dit vaffeljern. Men for at skabe de bedste forudsætninger, så handler det om din vaffeldej. Vi bruger et gammelt trick, som vi har fået fra Amandas mormor. Hun delte hviderne og blommerne. Hviderne blev pisket stive og vendt i dejen efter de andre ting var pisket sammen. Det gør altså en forskel i hvor sprøde og luftige de bliver, så prøv det tip af.
Vores er ikke nej. Vi deler hviderne og blommerne fra ægget, hvorefter hviderne piskes stive. Det giver de bedste vafler og derfor er det ikke den samme dej som til pandekager. Vores vaffeldej er også en smule tykkere end vores pandekagedej.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.