Risotto med rejer Risotto med rejer Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på risotto med rejer, hvidløg og chili. En tomatrisotto, som serveres med hvidløgsstegte tigerrejer og parmesan på toppen. Ingrediensliste Risotto 2 stk. løg 5 fed hvidløg 1 liter vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 2 spsk. smør 310 g. risottoris 4 spsk. tomatpure 2 spsk. akaciehonning 2 dl. hvidvin 60 g. smør 80 g. parmesan salt/peber Rejer 300 g. tigerrejer 3 fed hvidløg 0,5 stk. frisk chili 0,25 bundt frisk persille 2 spsk. olivenolie 2 spsk. smør Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Kog vand og hæld det i en kande, som er nem at hælde af. Opløs bouillonterning i vandet. Varm en gryde op med smør. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter, eller indtil det bliver blødt. Tilsæt risottoris, tomatpure og akaciehonning. Vend det hele godt rundt. Tilsæt hvidvin. Lad det koge 1-2 minutter, til alkohol er fordampet. Herefter tilsættes bouillonvand lidt efter lidt. Tilsæt ca. 1 dl ad gangen og lad så risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere. Sådan fortsætter du, til alt bouillonvandet er brugt. Imens risottoen laves, så gøres rejerne klar. Hak hvidløg, chili og persille fint. Dup rejerne tørre og fjern evt. tarm, hvis de har det langs ryggen. Varm en gryde op med olie og smør. Tilsæt hvidløg, chili og persille. Lad det svitse af kort og tilsæt så rejerne sammen med lidt salt. Steg rejer af i ca. 3-4 minutter til de har fået farve over det hele. Tag dem så fra. Tilsæt til sidst smør og revet parmesanost til din risotto. Smag til med salt og peber. Anret risotto med rejer, flager af parmesan og evt. frisk persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på risotto med rejer En risotto med rejer, som du bare må prøve! Det her er den lækreste tomatrisotto, som toppes med rejer, som er stegt i hvidløg, chili og frisk persille. Det er sådan en god risotto, som samtidig er nem at lave. En ret, som egner sig både som hverdagsret eller som weekendret eller gæsteret. Vi er blevet ret så glade for risotto. Det kan laves i så mange forskellige varianter og det kræver kun ganske få ingredienser. Det her er en simpel tomatrisotto, som er lavet med tomatpure, lidt honning, hvidvin og selvfølgelig masser af smør og parmesan. Man må endelig ikke gå ned på smør eller ost, når man laver risotto. Den er toppet med store tigerrejer, som er stegt i hvidløg, frisk chili og persille. Det smager simpelthen så skønt med de store rejer ovenpå risottoen. Og så komplimenterer tomatrisottoen og rejerne hinanden vildt godt. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på risotto her Tomatrisotto med tigerrejer Du skal prøve den her tomatrisotto med tigerrejer, hvis du trænger til at prøve noget nyt. Den er lavet med udgangspunkt i vores klassiske tomatrisotto, som stammer fra vores kogebog Kun Aftensmad. Her har vi så bare tilføjet store rejer på toppen. Så hvis du er vild med rejer og i særdeleshed store tigerrejer, så kan vi kun anbefale den her ret. En anderledes men virkelig skøn omgang aftensmad med rejer. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.