Tomatrisotto

Tomatrisotto
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på tomatrisotto. En smagfuld, vegetarisk risotto med tomat og parmesan. Hurtig og nem aftensmad med få ingredienser.

Ingrediensliste

 • 2 spsk. smør
 • 2 stk. løg
 • 5 fed hvidløg
 • 1 liter vand
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 310 g. risottoris
 • 4 spsk. tomatpure
 • 2 spsk. akaciehonning
 • 2 dl. hvidvin
 • 60 g. smør
 • 80 g. parmesan
 • salt/peber
 • 0,25 bundt frisk persille
 • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

 1. Hak løg og hvidløg fint.
 2. Kog vand og hæld det i en kande, som er nem at hælde af. Opløs bouillonterning i vandet.
 3. Varm en gryde op med smør.
 4. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter, eller indtil det bliver blødt.
 5. Tilsæt risottoris, tomatpure og akaciehonning. Vend det hele godt rundt.
 6. Tilsæt hvidvin. Lad det koge 1-2 minutter, til alkohol er fordampet.
 7. Herefter tilsættes bouillonvand lidt efter lidt. Tilsæt ca. 1 dl ad gangen og lad så risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.
 8. Sådan fortsætter du, til alt bouillonvandet er brugt.
 9. Tilsæt til sidst smør og revet parmesanost. Smag til med salt og peber.
 10. Server din risotto med det samme med lidt revet parmesan og evt. persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på tomatrisotto

Den her tomatrisotto er faktisk oprindeligt fra vores kogebog “Kun Aftensmad“, som indeholder 100 opskrifter på nem og lækker aftensmad, hvor alle kan være med. Men den her risotto med tomat er så god, at vi simpelthen blev nødt til også at have den her på hjemmesiden. Så her er altså også en lille smagsprøve på hvad den bog kan. Det er den mest geniale bog, hvis du ofte står og mangler inspiration til aftensmaden. Det er nemlig retter med simple ingredienser og ingredienser, som kan købes i et almindeligt supermarked. Så det er en bog, som passer perfekt til den studerende eller til børnefamilien, hvor hverdagen er travl og man ikke har tid til at rende i flere supermarkeder.

Vi er vilde med risotto og det er vores børn faktisk også. Det er lidt en overset ret i de danske familier. Det kan nemlig gøres både børnevenligt og så er det også en budgetvenlig ret. Den her tomatrisotto er fyldt med smag og er en god hverdagsret. Man kan også pifte den op med rejer, laks eller kylling på toppen, hvis man gerne vil have noget kød til. Men det gør os slet ikke noget, at der ikke er kød i.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på risotto her

Tomatrisotto

Risotto med tomat

Det er en simpel risotto med tomat, hvor der bliver brugt tomatpure. Man kan også tilføje lidt halve cherrytomater, hvis man gerne vil have lidt mere fylde i retten. Det er en mild tomatsmag, som også passer godt til de små. Det er derfor også en ret, som vi vil anbefale, hvis du har børn, som er lidt kræsne. De fleste børn kan nemlig godt lide sådan en mild tomatsmag. Vores børn på 1 og 2 år elsker i hvert fald den her ret.

Risotto med grødris

Hvis du ikke kan få fat i risottoris eller måske har en rest grødris tilbage fra juletiden, så kan grødris sagtens bruges. Grødris minder nemlig meget om risottoris i konsistensen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar