Ristede havregryn

Ristede havregryn
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på ristede havregryn, som er god som topping på koldskål, yoghurt eller skyr. En god opskrift på riset havregryn.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 300 g. havregryn (grovvalsede og finvalsede)
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør på en pande.
  2. Når smørret er smeltet, så kommes sukker og kanel på.
  3. Rør det godt sammen og tilsæt så havregryn.
  4. Rør det hele godt sammen. Skru ned til lav/middel varme og lad havregrynene riste til de er gyldne og sprøde. Rør jævnligt.
  5. Når de er færdige, så tages de fra. Kom dem evt. i en dyb bradepande beklædt med bagepapir og lad dem køle af.
  6. Når de helt kolde, så kommes de i en lufttæt beholder og kan nydes på koldskål, yoghurt eller skyr.

Opskrift på ristede havregryn

De her ristede havregryn er så lækre ovenpå græsk yoghurt, skyr eller på koldskål. Det er ristet havregryn, som bliver ristet i smør, sukker og lidt kanel. Det er simpelthen så godt! De sidste par aftenener har vi lavet en aftensnack bestående af græsk yoghurt, en hjemmelavet æblekompot og så de her ristede havregryn på toppen. Det smager jo som en dessert og det kan kun anbefales! Vi har bare lavet en stor portion af havregrynene og så har vi dem bare i en lufttæt beholder, så kan de holde sig længe.

De er også gode ovenpå din morgenskyr sammen med nogle friske bær eller appelsiner skåret i tern. De er helt sprøde, hvilket passer så godt til yoghurten. Mange spiser også ristet havregryn ovenpå koldskål. Hvis man ikke er til kammerjunkere, så er de et godt alternativ.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på topping til morgenmad her

Ristede havregryn

Ristet havregryn til koldskål, æblekage eller yoghurt

Ristet havregryn til koldskål, æblekage eller yoghurt er så nemt at lave. Man smelter bare smør på panden og tilsætter sukker, kanel og havregrynene. Vi har brugt en blanding af finvalsede og grovvalsede havregryn. Men du kan også bare enten bruge finvalsede eller grovvalsede. Det er en smagssag. Hvis man ikke er til kanel, så kan du også udelade det, men det giver en dejlig smag til havregrynene. Man kan også krydre med lidt kardemomme for ekstra smag.

Havregrynene kan også bruges som æblekagerasp til en gammeldags æblekage. Hvis man godt kan lide en grovere crunch til sin æblekage, så er de i hvert fald gode.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar