Ristede kikærter Ristede kikærter Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sprøde og lækre kikærter vendt i paprika, hvidløg og spidskommen. De er rigtig gode ovenpå salat eller blot som en snack. Ingrediensliste 400 g. kikærter på dåse 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. paprika 0,5 tsk. salt 0,75 tsk. stødt spidskommen 1,5 tsk. hvidløgspulver Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dræn kikærter. Skyl dem i vand i en si. Tør dem godt, så de ikke er alt for våde. Bland kikærter i en skål med olie og alle krydderierne. Vend det hele godt rundt. Hæld kikærterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem ind i ovnen på midterste rille og bag dem først i 10 minutter. Tag dem herefter ud og ryst bagepladen, så du får vendt kikærterne. Bag dem yderligere 10 minutter, men begynd at holde øje med dem efter 5 minutter. Ikke alle ovne varmer ens. Når de er sprøde og har fået lidt farve, så er de færdige. Tag dem ud og lad dem køle en smule af. Du kan spise dem som snack eller bruge dem ovenpå salat. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på sprøde, ristede kikærter De her ristede kikærter er bare super gode. Perfekte ovenpå salater eller blot som en sund og proteinrig snack. De er også et godt alternativ til kød, eksempelvis i en god og fyldig salat. De er ristet i lækre krydderier som paprika, spidskommen og hvidløg, som giver masser af smag til dem. Hvis du ikke kan lide “rå” kikærter, så kan du måske lide dem bagte. Det gør altså et eller andet, at de bliver bagt og får det sprøde ydre. Vi bryder os personligt ikke om “rå” kikærter, men vi elsker de her bagte og sprøde kikærter! LÆS OGSÅ: Asiatisk salat Kikærter i ovn De bliver bagt i ovnen, hvilket gør, at det er super let at lave dem. De skal blot vendes i olie og krydderier og så fordeles på en bageplade. Halvvejs skal de lige vendes og så får du de bedste og sprødeste kikærter. I stedet for ovn, så kan de også laves på en pande, men vi synes, at de bliver sprødest i ovn. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.