Rocky road med digestive og marcipan
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 10 minutterBeskrivelse
En nem og lækker opskrift på rocky road lavet i en juleudgave med marcipan og digestivekiks. De er så fine, når de bliver skåret ud og de pynter på småkagefadet.
Ingrediensliste
- 250 g. mørk chokolade
- 5 stk. digestivekiks
- 100 g. marcipan
Fremgangsmåde
- Hak chokolade i mindre stykker. Smelt det over vandbad.
- Hak digestivekiks meget groft.
- Skær marcipan i små stykker.
- I en skål blandes digestivekiks, marcipanstykker samt smeltet chokolade. Vend det hele godt rundt, så alt er dækket.
- Beklæd et lille fad eller en form med bagepapir eller husholdningsfilm. Hæld herefter hele massen over i. Pres det godt ned. Drys evt. med lidt knuste digestivekiks på toppen. Sæt på køl i 2 timer.
- Tag ud af køl og op af formen. Skær i ønskede stykker.
Rocky road med digestive og marcipan
Her får du opskriften på rocky road med digestive og marcipan. I går havde vi nemlig vores årlige konfektdag, hvor vi ikke bager julesmåkager, men derimod laver alt vores julekonfekt og i år ville vi lige prøve en lille idé af, som vi havde til en opskrift.
Og efter 2 forsøg, hvor vi lige skulle justere mængden, så sad den lige i skabet. Vi havde nemlig en plan om at lave noget julekonfekt, som var nemt at lave og som ikke krævede flere timers tålmodighed.
Så derfor opstod opskriften på de her fine rocky roads med digestivekiks og marcipan. Kombinationen af den fede marcipan, den sprøde kiks og chokoladen var bare så god. Jeg tror, at næste år, der vil vi eksperimentere med nogle andre kombinationer, for man kan jo kombinere en hel masse i rocky road.
LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.