Rødbedehummus

Rødbedehummus
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den smukkeste og lækreste rødbedehummus lavet med bagt rødbede, kikærter og tahin. Brug denne rødbede hummus som dyppelse eller smørelse.

Ingrediensliste

  • 250 g. rødbede
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 400 g. kikærter på dåse
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. tahin
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 3 spsk. olivenolie
  • 0,5 stk. citron
  • salt/peber
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl rødbede og skær i mindre stykker. Vend med olie, salt og peber. Fordel på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag rødbeden i ca. 20 minutter (alt efter tykkelse. Den skal være mør). Den kan også bages i airfryer ved 190 grader i 15-18 minutter.
  4. Når rødbeden er bagt, så tages den ud og får lov til at køle lidt af.
  5. Dræn kikærter for vand og skyl i koldt vand (vægt angivet er inden vandet hældes fra).
  6. Kom bagt rødbede, kikærter, tahin, stødt spidskommen, olivenolie samt saft fra citron (tilsæt løbende citronsaft, så kan du nemmere smage dig frem) op i en foodprocessor eller blender.
  7. Blend til du har en cremet og ensartet konsistens. Tilsæt vand indtil du har den ønskede tykkelse.
  8. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft og hvidløgspulver.
  9. Anret i en skål og pynt evt. med lidt olivenolie, forårsløg og sesamfrø på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødbedehummus

Den absolut smukkeste rødbedehummus lavet med bagte rødbeder, kikærter, tahin og citron. Vi er vilde med hummus og er på det sidste også blevet pjattede med den her pinke hummus, som er lavet med rødbeder. Den får simpelthen den smukkeste farve, som kun kan pifte din mad op. Vi bruger den blandt andet som smørelse i pitabrød eller som dyppelse til grøntsagsstænger. Det er en god opskrift at have i baghånden, hvis du gerne vil have en sund dyppelse.

Den her rødbede hummus er som sagt lavet med bagt rødbede. Når man bager rødbeden, så får den en anden sødme over sig. Desuden afgiver den også den flotteste dybrøde/pinke farve til din hummus. Alene af den grund burde du bruge rødbede i din hummus. Udover rødbede, så er den selvfølgelig lavet med kikærter, tahin, spidskommen og frisk citronsaft. Simpelt, men godt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på dyppelser her

Rødbedehummus

Rødbede hummus

Den her rødbede hummus kan serveres til så mange ting. Vi har allerede nævnt, at vi bruger den til både smørelse og dyppelse. Den vil også være fantastisk at servere til en omgang tapas med forskellige pølser og pålæg. Den her hummus sammen med en hjemmelavet pesto og en god aioli, så har du altså styr på dine dyppelser.

Den kan sagtens laves i god tid. Faktisk bliver den kun bedre af lige at få lov til at trække et døgns tid på køl, inden den serveres. Og måske du undrer dig over, at vi bruger hvidløgspulver og ikke frisk hvidløg? Vi synes hurtigt, at smagen fra frisk hvidløg kan blive meget overdyngende. Vi synes det er nemmere at styre hvidløgssmagen med pulver. Men brug også bare frisk hvidløg, hvis du hellere vil det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar