Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gammeldags rødgrød med fløde. En klassisk, dansk dessert lavet på sommerens søde bær som jordbær, hindbær og ribs.

Ingrediensliste

  • 400 g. frosne jordbær
  • 2 dl. vand
  • 50 g. sukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 stk. vaniljestang
  • Tilbehør

  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Kom frossen jordbær, vand, sukker og vaniljestang i en gryde. Kog det op og lad det simre i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen.
  2. Bland kartoffelmel og lidt vand sammen. Tilsæt lidt af blandingen i gryden med jordbær og rør godt rundt.
  3. Lad grøden køle af og server med kold piskefløde.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødgrød med fløde

Sådan en gammeldags omgang rødgrød med fløde skal man på ingen måde undervurdere. Det smager skønt og så er det samtidig super nemt at lave selv! Det er samtidig en perfekt måde at udnytte alle sommerens søde og modne bær på. Og hvis du ikke vil bruge friske bær, så kan du også sagtens bruge frosne. Vi udnytter gerne bærrene, når de er i sæson og laver vores rødgrød lidt efter det. Men nogle favoritter til grøden er helt klart jordbær, hindbær og ribs.

En klassisk rødgrød skal selvfølgelig serveres med fløde. Det kan enten være helt almindelig fløde eller en klat flødeskum, hvis du er mere til det. Skal det være lidt ekstra luksus, så kan du også servere den med en kugle vaniljeis.

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage med flødeskum

Rødgrød med fløde

Gammeldags rødgrød

Som sagt, så skal man ikke undervurdere en omgang rødgrød. Selvom det er en rigtig simpel dessert, så smager det simpelthen så lækkert. Det er smagen af sol og sommer, hvis du spørger os.

Vi lader bærrene være hele i grøden, men du kan også sagtens si dem fra, hvis du ikke bryder dig om de hele kogte bær. Vi brød os nemlig ikke om de hele bær som børn, men har lært at elske dem her efter vi er blevet ældre.

Uanset hvad, så er det altså én af de bedste klassiske, danske desserter med bær. Den er nem at lave og falder altid på et tørt sted, når vi får den serveret.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar