Rødspætteruller i ovn med grønt

Rødspætteruller i ovn med grønt
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på rødspætteruller i ovn med grønt og flødesauce. Server med kartofler, så har du den dejligste ret med rødspætter.

Ingrediensliste

  • Rødspætteruller i ovn

  • 2 stk. porre
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g. gulerod
  • 1 bundt friske asparges
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • 12 stk. rødspættefilet
  • 1 stk. citron
  • Tilbehør

  • 1000 g. små kartofler med skræl
  • 1 stk. citron
  • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre kartofler klar. Sæt dem over i en gryde med vand og salt. Bring i kog og skru herefter ned for varmen og lad dem simre til de er møre.
  2. Snit porre fint. Sørg for at rense dem grundigt.
  3. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  4. Skræl gulerødder og skær i tynde skiver.
  5. Knæk enderne af asparges og skær dem ud på skrå i mindre stykker.
  6. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  7. Varm en pande (evt. et stegefad, som kan gå i ovnen) op og kom smør på.
  8. Kom porre, hvidløg og gulerødder på.
  9. Lad det sautere et par minutter.
  10. Tilsæt så hvidvin og lad det koge ind.
  11. Tilsæt så smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden) og fløde samt salt/peber.
  12. Tag panden af varmen. Hvis du ikke laver retten i et stegefad, som kan gå i ovnen, så hælder du det hele over i et ildfast fad nu.
  13. Hak dild fint og vend det i saucen sammen med asparges.
  14. Rul rødspættefileter sammen og fordel dem rundt omkring i saucen.
  15. Skær citron i skiver og fordel ovenpå.
  16. Sæt fadet i den forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter. Fisken skal nærmest falde fra hinanden, når du piller i det med en gaffel. Så er det klar.
  17. Server dine rødspætteruller i fad sammen med de små kogte kartofler og både af citron.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødspætteruller i ovn med grønt

Sådan en omgang rødspætteruller i ovn med grønt og flødesauce er simpelthen så lækkert! Har du svært ved at få fisk et par gange om ugen, så har vi her gjort det nemt for dig. Sådan en ret her er nemlig noget af det bedste. Især nu når vi går foråret og sommeren i møde. Så får vi virkelig lyst til retter som den her. Rødspætter, som er rullet og som så bliver bagt i den lækreste hvidvinsflødesauce med grøntsager og friske krydderurter. Server rødspætterne med kartofler til og så har du altså alletiders aftensmad med fisk, som samtidig er nemt at lave.

Efter vi begge har fået børn, så er vi blevet mere opmærksomme på at få fisk et par gange om ugen. De fleste typer af fisk er nemlig også geniale til børn, da det jo bliver så mørt og er nemt at spise for dem. Vi er derfor begyndt at eksperimentere en del mere med fisk og udnytter, at der hver uge er en fiskebil, hvor vi kan købe frisk fisk. Så bliver man også tvunget til at lave retter med noget af det fisk, som er i sæson.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med rødspættefilet her

Rødspætteruller i ovn med grønt

Rødspætter i flødesauce

Det er sådan en lækker omgang rødspætter i flødesauce. Selve saucen er lavet med hvidvin, hvidløg og fløde. Derudover er der porrer, gulerødder og asparges i. Sådan nogle rigtig forårsgrøntsager, som bare passer så godt til rødspættefileterne. Der kommes også lige et par skiver frisk citron på toppen, som uden tvivl lige er prikken over i’et. Og så serverer vi også både ved siden af, så man lige kan klemme lidt frisk citronsaft udover retten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar