Rødvinsbraiserede svinekæber

Rødvinsbraiserede svinekæber
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på rødvinsbraiserede, møre svinekæber med sellerimos. En smagfuld simreret med svinekød, som smager forrygende.

Ingrediensliste

  • Rødvinsbraiserede svinekæber

  • 1200 g. svinekæber
  • 300 g. bacon i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 4 stk. gulerod
  • 0,5 bundt bladselleri
  • 0,25 bundt frisk timian
  • 6 stk. laurbærblade
  • 0,5 liter rødvin
  • 0,5 liter vand
  • 2 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber
  • Knodsellerimos

  • 1000 g. kartoffel
  • 500 g. knoldselleri
  • 1 dl. mælk
  • 20 g. smør
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skær grøntsager i grove tern.
  2. Steg bacontern i en gryde eller støbejern, der kan tåle at komme i ovnen.
  3. Tag bacon fra i en skål.
  4. Opvarm ovnen til 140 grader.
  5. Puds svinekæberne og brun dem af i smør ved hård varme. Tag dem også fra.
  6. Tilsæt alle grøntsagerne og lad dem svitse 3-4 minutter ved middelhøj varme.
  7. Tilsæt nu de stegte bacontern, de brunede svinekæber, rødvin, salt, peber, timian, laurbærblade, vand og bouillonterninger.
  8. Sæt låg på. Sæt gryden i ovnen i 3 timer (en gryde eller stegeso, som kan tåle at komme i ovnen).
  9. I mellemtiden skrælles kartofler og knoldselleri.
  10. Skær dem i grove stykker og læg dem i en gryde. Dæk dem med vand.
  11. Kog dem møre. Hæld vandet fra og mos eller pisk dem med mælk og smør. Smag til med salt.
  12. Server den bløde knoldsellerimos med de møre, braiserede svinekæber.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber

En lækker omgang rødvinsbraiserede svinekæber serveret med sellerimos må være den ultimative ret her til efteråret og vinteren. Der er intet som simremad, som passer sig selv. Og den her ret med svinekæber er helt fantastisk. Du får nemlig de møreste grisekæber, hvor kødet smelter i munden på dig. I stedet for at servere en almindelig kartoffelmos, så har vi lavet en sellerimos med måde knoldselleri og kartofler, som er pisket med smør og mælk. Det smager nemlig ualmindeligt godt til de braiserede svinekæber.

Vil du se flere opskrifter med grisekæber, så har vi et par andre stykker her. Man kan nemlig braisere og tilberede dem i andet end rødvin også. Prøv en omgang ølbraiserede svinekæber eller vores sommerlige udgave.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre gryderetter her

Rødvinsbraiserede svinekæber

Braiserede svinekæber med sellerimos

De her braiserede svinekæber med sellerimos er virkelig den skønneste simreret. Vi tilbereder den i en gryde, som kommes i ovnen. Vi har gryder, som kan tåle at komme i ovnen, men har du ikke det, så kan det også laves i en stegeso eller blot simre i en gryde på komfuret. Det er sådan en herlig simreret, som i det store hele passer sig selv. Eftersom den får lov til at simre, så får den også lov til at udvikle den mest fantastiske smag.

Det er også en ret, som egner sig vildt godt som gæstemad. Server med en god rødvin til og evt. en let, grøn salat, så har du virkelig alletiders gæstemenu til en kølig dag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar