Rødvinsglace

Rødvinsglace
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en kraftig og smagfuld rødvinsglace, som kan serveres til kødretter og som tilbehør. Den er god til nytår.

Ingrediensliste

  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. balsamicoglace
  • 1 spsk. æblecideredikke
  • 1 liter oksebouillon
  • 1 liter rødvin
  • 3 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint.
  2. Varm en stor gryde op med lidt fedtstof.
  3. Tilsæt så løg og hvidløg. Lad det sautere et minuts tid.
  4. Tilsæt så balsamicoglace og æblecidereddike og lad det koge ind, så det tykner en smule.
  5. Tilsæt så rødvinen og lad den reducere i 5-10 minutter ved middel varme.
  6. Så tilsætter du oksebouillon og lader det hele reducere til en tredjedel.
  7. Når den er reduceret, så sigtes den igennem en fin si.
  8. Hæld saucen tilbage i gryden.
  9. Skær smør ud i tern (det er meget vigtigt, at smørret er iskoldt, når den piskes i).
  10. Sørg for at saucen er oppe at koge og tilføj så smør lidt ad gangen, imens der piskes kraftigt.
  11. Til sidst smages saucen til med salt og peber (hvis du har brugt saltet smør, så er det ofte ikke nødvendigt at tilsætte yderligere salt, men smag selv til).
  12. Server din rødvinsglace med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødvinsglace

Her får du opskriften på en lækker og intens rødvinsglace, som du kan servere til kødretter og som tilbehør. Det er en kraftig sauce, som laves på blandt andet rødvin og fond. Du får en kraftig og smagfuld sauce som især smager godt til rødt kød. Det er en sauce, som er god til de særlige anledninger og når man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det. Den er derfor ideel til gæstemad eller til nytårsaften. Den kan sagtens koges ind dagen før og så blot monteres med smør på dagen.

Server den blandt andet til en omgang Beef Wellington med en portion Pommes Anna, så har du altså en klassemenu. Det er en opskrift, som faktisk slet ikke er så svær at lave. Den kræver primært bare en portion tålmodighed, da det hele skal bruge tid på at koge ind. Men ellers er det ikke fordi, at det er en sauce, som indeholder mange ingredienser.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavet sauce

Rødvinsglace

Rødvinssauce

Du får den dejligste rødvinssauce, som har en kraftig og intens smag. Det er derfor også en sauce, som lige er prikken over i’et og som ofte samler måltidet. Det er derfor heller ikke store mængder, som man behøves, da den er kraftig i smagen.

Start gerne i god tid med saucen, da man sagtens kan vente med at montere med sauce til lige inden servering. Når saucen monteres, så piskes koldt smør ind i saucen for at gøre den jævn, blank og fyldig. Man tilsætter smørret lidt ad gangen og så er det vigtigt, at smørret er helt koldt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Kan man på nogen måde lave den på forhånd (dagen før, eller et par timer før) og så varme den op når man skal bruge den? 🙂

Skriv en kommentar