Beef Wellington

Beef Wellington
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Beef Wellington med champignon og butterdej. Indbagt oksemørbrad, som er perfekt at servere til nytår.

Ingrediensliste

  • 1 kg. oksemørbrad
  • 400 g. champignon
  • 0,5 tsk. tørret rosmarin
  • salt
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. brun farin
  • 60 g. serranoskinke
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Fjern sener og bi-mørbrad fra mørbraden med en skarp kniv.
  2. Krydr mørbraden med salt og friskkværnet peber.
  3. Varm en pande op med smør.
  4. Læg mørbraden på panden og brun den godt af på alle sider, så den får en flot farve.
  5. Tag herefter mørbraden af. Læg den til side på en tallerken eller et fad.
  6. Hak champignon fint.
  7. Brug samme pande, som du har stegt oksemørbraden på.
  8. Sæt den tilbage på blusset med lidt ekstra smør eller olie.
  9. Tilsæt champignon og tørret rosmarin. Lad det sautere til svampene er blevet bløde. Smag dem til med lidt salt og peber. Pas på ikke at salte det for meget, da skinken også er salt.
  10. Rør sennep sammen med brun farin.
  11. Smør sennepsblandingen på din stegte mørbrad.
  12. Læg serranoskinke ud på et stykke husholdningsfilm, så skinken overlapper hinanden.
  13. Fordel svampeblandingen ovenpå skinken.
  14. Kom mørbraden ovenpå.
  15. Rul den stramt sammen i filmen. Sno enderne stramt.
  16. Læg mørbraden på køl i minimum 1-2 timer, så det kan få lov til at sætte sig.
  17. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  18. Rul butterdej ud.
  19. Pak din rulle ud og placer den ovenpå butterdejen. Rul det stramt sammen. Kom enderne under og placer den på en bradepande med bagepapir.
  20. Pensl med sammenpisket æg og lav evt. små snit i butterdejen med en skarp kniv.
  21. Når ovnen er opvarmet, så sættes mørbraden ind.
  22. Her skal den have ca. 20-40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Vi anbefaler kraftigt, at du bruger et stegetermometer.
  23. Din oksemørbrad skal have en kernetemperatur på ca. 57-58 (tjek der hvor den er tykkest).
  24. Tag din Beef Wellington ud, når den når 56 grader (den bager lidt videre, når den kommer ud af ovnen nemlig).
  25. Tag den ud af ovnen. Løft den over på et skærebræt og lad den herefter hvile i 10 minutter. Den skal ikke dækkes til.
  26. Skær din Beef Wellington ud i skiver på 1-2 cm. og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Beef Wellington

Her får du opskriften på den klassiske Beef Wellington. Det er i princippet en indbagt mørbrad med svampeblanding, serranoskinke og sprød butterdej udvendigt. Det her er virkelig en lækker ret og er perfekt at servere til gæster eller til nytår. Selvom den måske ser lidt indviklet og tidskrævende ud, så er det slet ikke svært at lave! Det vigtigste er bare, at man bruger et stegetermometer til at holde øje med oksemørbraden i midten. Så er det slet ikke svært at få en rosa mørbrad med sprød butterdejsydre.

Vi laver ofte Beef Wellington til lidt mere specielle anledninger. Det kan være, hvis vi skal have gæster eller til nytår, hvor den altid falder i god jord. Server den indbagte mørbrad med tilbehør, som eksempelvis kunne være hasselback kartofler eller flødekartofler. Som sauce kan vi anbefale en rødvinssauce eller en whiskeysauce. Og så kan der selvfølgelig også altid serveres en grøn salat til. Her har vi også mange forskellige opskrifter, som du finder lige her.

LÆS OGSÅ: Fyldt mørbrad med feta og persille 

Beef Wellington

Indbagt oksemørbrad

Sådan en indbagt oksemørbrad er simpelthen så lækkert! Oksemørbrad i sig selv er jo også bare altid godt. Det er en af de udskæringer, som man næsten ikke kan lave dårligt. I hvert fald ikke hvis man bruger et stegetermometer. Så derfor anbefaler vi altså stærkt, at du anskaffer dig sådan et, hvis du ikke har et i forvejen.

Hvis du ikke har prøvet sådan en Beef Wellington før, så består den af en oksemørbrad. Her laves der så noget svampefyld. Mørbraden pensles med sennepblanding, som er lavet på sennep og brun farin. Herefter rulles den sammen med svampefyld og serranoskinke. Til sidst får den et lag butterdej rundt om sig og så skal den blot hvile på køl inden den bages. Det er den absolut lækreste kombination! En sikker vinder hver gang.

Tilbehør til Beef Wellington

Hvis du generelt gerne vil se en masse forskellig inspiration til tilbehør til mørbraden, så kan vi anbefale dig at tage et kig lige her. Her finder du alt fra lækre salater, til sauce og til forskellige slags kartofler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar