Tilmeld nyhedsbrev

Rugboller – nemme, grove boller med rugmel

Rugboller – nemme, grove boller med rugmel

Rugboller – nemme, grove boller med rugmel

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

9 timer

Samlet tid

9 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme, sunde og hurtige morgenboller med fuldkorn. De er lavet med rugmel, hvilket giver dem den fine farve. Du kan pynte dem med havregryn, solsikkekerner eller græskarkerner, men du kan også vælge at lade være med at putte noget ovenpå. Bollerne kan sagtens fryses, hvis du ikke får spist dem alle på en gang.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 5 g. gær
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 200 g. hvedemel
  • 350 g. rugmel

Fremgangsmåde

1. Rør gær ud i fingervarmt vand.
2. Tilsæt honning, olivenolie, hvedemel og rugmel. Rør det sammen.
3. Tilsæt salt. Ælt dejen godt sammen.
4. Dæk skålen med en overklippet plastikpose og et viskestykke og lad dejen hæve på køkkenbordet natten over eller i 8-9 timer.
5. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
7. Del dejen i ca. 12 stykker.
8. Placer på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med havregryn over.
9. Bag bollerne i ca. 10-13 min. De lyder hule, når de er færdige.
10. Lad dem afkøle på en bagerist, inden de spises.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på lækre, sunde og grove rugboller, som er perfekte til morgenmad eller som madpakkeboller. Det er en af de der nemme opskrifter, hvor alle ingredienserne blot røres sammen med en grydeske. Så sættes dejen til hævning natten over, så du får langtidshævede boller. Bollerne bages morgenen efter og man kan vågne op til duften af nybagte, nemme og hurtige morgenboller.

Du kan også vælge at koldhæve dejen i køleskabet, så du får koldhævede morgenboller.  Det plejer vi også at gøre nogle gange, men denne opskrift er dejlig, da dejen nødvendigvis ikke behøves at komme i køleskabet. Det kniber nemlig nogle gange med at få plads til sådan en stor skål i vores SU-køleskab.

Rugboller er altid en god ide til madpakken da de mætter meget. Vi laver ofte mini sandwiches i dem med lækker pesto, salat, kylling og soltørrede tomater.

Vi har et hav af opskrifter på lækre boller – alle sammen finder du lige her.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar